Δείπνο Αγάπης: Μια υπέροχη παρέα εθελοντών που «σερβίρει» αγάπη

Η Μαριάννα Πέππα και η ομάδα της φροντίζουν σταθερά δύο βράδια την εβδομάδα τους αστέγους της Αθήνας.

Το «Δείπνο Αγάπης» στρώθηκε μετά από μία απόφαση. Την απόφαση της Μαριάννας να αναλάβει δράση βλέποντας τον αριθμό των ανθρώπων που ζούσαν στον δρόμο να μεγαλώνει συνεχώς.

Στην προσπάθειά της αυτή, όμως, δεν έμεινε μόνη στιγμή. Γιατί όπως συμβαίνει με τα πιο σημαντικά και αξιόλογα πράγματα στη ζωή, όπου εμφανίζεται η πραγματική αγάπη, γρήγορα ακολουθούν η αλληλεγγύη και η συμπόνοια.

Έτσι, η οργάνωση που ίδρυσε η Μαριάννα μεγάλωσε γρήγορα έχοντας στην «καρδιά» της μια πολύτιμη ομάδα εθελοντών. Σήμερα, ο αριθμός της «ομαδάρας της» όπως της αρέσει να την αποκαλεί, φτάνει τα 35 άτομα και όλοι βοηθούν με όποιον τρόπο μπορούν.

B 0148 REN01968

«Αυτή τη στιγμή στην ομάδα του Δείπνου Αγάπης ενεργοί εθελοντές είναι περί τα 35 άτομα, κάποιοι ανήκουν στην ίδια κατηγορία με μένα, κάθε Τρίτη κάθε Πέμπτη, χωρίς εξαιρέσεις, κάποιοι άλλοι η δυνατότητά τους είναι μία φορά την εβδομάδα.  Πάντως, συνολικά, γύρω στα 35 άτομα είναι αυτά τα οποία ασχολούνται ενεργά με την ομάδα» εξηγεί η Μαριάννα και από την έκφραση που σχηματίζεται στο πρόσωπό της νιώθεις σαν να μιλάει για την οικογένειά της.

Η ομάδα του «Δείπνου Αγάπης» δουλεύει ακούραστα, κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες πολλές φορές, προκειμένου να μη λείψουν το φαγητό και τα είδη πρώτης ανάγκης από τους 250 ανθρώπους που τους περιμένουν τα βράδια στους δρόμους της Αθήνας.

D 0074 DSC03450

Είναι μια δύσκολη δουλειά με πολλή κούραση. Υπάρχουν μέρες που οι σωματικοί πόνοι χειροτερεύουν την κατάσταση. Για αυτές, όμως, υπάρχει πάντα μία δυνατή λύση.

Δείτε το video:

Πηγή: queen.gr