Θεσσαλονίκη: Δωρεάν γεμάτες σχολικές τσάντες σε παιδιά

Με πρωτοβουλία του δήμου Παύλου Μελά, φορέων και χορηγών δόθηκαν τσάντες σε παιδιά που είχαν ανάγκη


Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Παύλου Μελά, εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς, ανέλαβε την πρωτοβουλία να οργανώσει δράση συλλογής σχολικών ειδών για τα παιδιά των οικογενειών, που αδυνατούν να καλύψουν βασικές ανάγκες .

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα ΡΟΜΑ, το Κοινωνικό Παντοπωλείο – Συσσίτιο, το Κοινωνικό Φαρμακείο και η Παιδική Ομπρέλα με τη συνεργασία του Τμήματος Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, συνέλεξαν σχολικά είδη (τσάντες, τετράδια, μολύβια, μαρκαδόρους, ξυλομπογιές, μπλοκ ζωγραφικής, κασετίνες, σχολικά αξεσουάρ κ.α.), με σκοπό να γεμίσουν οι σχολικές  τσάντες των παιδιών, των οποίων οι γονείς είναι ωφελούμενοι των κοινωνικών δομών του δήμου.

Η Αντιδήμαρχος Χαρά Αμανατίδου, ευχήθηκε σε όλα τα παιδιά καλή και εποικοδομητική σχολική χρονιά και τόνισε την ανάγκη, όλα τα παιδιά να έχουν γεμάτες σχολικές τσάντες.

sholika2.jpg

Επίσης να τονιστεί ότι σχολικά είδη θα μοιράζονται καθόλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Όσοι επιθυμούν να συνεχίσουν να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή μπορούν να επικοινωνούν με το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου στο τηλ: 2310 604904 και στη διεύθυνση 28ης Οκτωβρίου 152 με Γ. Ρίτσου, Σταυρούπολη.

Η αλληλεγγύη και η προσφορά που επέδειξαν  για την δράση συγκέντρωσης σχολικών ειδών οι χορηγοί, είχε ως αποτέλεσμα να εξασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα είδη, που θα συμβάλλουν στην ισότιμη συμμετοχή, στην εκπαιδευτική διαδικασία των παιδιών και σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών.3_fotografia-omprela-1024x576.jpg

Πηγή: typosthes.gr