Ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού για την επαγγελματική ένταξη των ατόμων με αναπηρία

Ο «Αστικός Κήπος-BIOHABILITY», όπως ονομάστηκε, απευθύνεται σε ενήλικα άτομα με αναπηρία που κατοικούν στον δήμο. Εκεί γίνονται πλέον φυτεύσεις και καλλιέργειες, ενώ θα λειτουργεί bazaar φυτών, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν για τις ανάγκες του προγράμματος και των ωφελούμενων καλλιεργητών.

Τα εγκαίνια ενός ιδιαίτερου χώρου πραγματοποιήθηκαν στον Δήμο Παπάγου-Χολαργού. Πρόκειται για έναν αστικό κήπο, ακριβώς έξω από το Κοινωνικό Παντοπωλείο και Φαρμακείο, που έχει ως στόχο την προώθηση της κοινωνικής και επαγγελματικής ένταξης ατόμων με αναπηρίες, καθώς και την προώθηση του εθελοντισμού και της περιβαλλοντικής συνείδησης. Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με το Σωματείο «Equalact Social, Δράση για την Κοινωνική Ισότητα-ΑΜΕΑ», υποστηρίζεται από εθελοντές, ειδική παιδαγωγό, κοινωνική λειτουργό και συμμετέχουν ενήλικες έως 25 ετών.

Ο «Αστικός Κήπος-BIOHABILITY», όπως ονομάστηκε, απευθύνεται σε ενήλικα άτομα με αναπηρία που κατοικούν στον δήμο. Εκεί γίνονται πλέον φυτεύσεις και καλλιέργειες, ενώ θα λειτουργεί bazaar φυτών, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν για τις ανάγκες του προγράμματος και των ωφελούμενων καλλιεργητών.

Όλες οι εργασίες έγιναν από τους εθελοντές και από τους ίδιους τους ωφελούμενους του προγράμματος, ενώ περιλαμβάνονται και εικαστικές παρεμβάσεις, καθώς καλλιτέχνες ανέλαβαν εθελοντικά τη ζωγραφική για την αισθητική ανάδειξη του χώρου. H έμπνευση, η δημιουργικότητα και η συλλογική εργασία αποτέλεσαν τα βασικά συστατικά καθ’ όλη την διάρκεια των εργασιών.

Πηγή:euro2day.gr