Μαρία Καραδημήτρη– Στεφανίδου: Ίδρυσε τη «Συμπαράσταση» για να στηρίξει άτομα και κοινωνικές ομάδες που το έχουν ανάγκη

Λέγεται ότι οι δυσκολίες είναι ευκαιρίες για καλύτερα πράγματα. Ίσως αυτή η φράση να ταιριάζει απόλυτα στην περίπτωση της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Συμπαράσταση».

Η «Συμπαράσταση» ιδρύθηκε το 2010, για να στηρίξει άτομα και κοινωνικές ομάδες που το έχουν ανάγκη. Τα τελευταία δύσκολα χρόνια για τη χώρα μάς έφεραν αντιμέτωπους με πολλά προβλήματα και η κοινωνική προσφορά έγινε κάτι παραπάνω από απαραίτητη. Στη Θεσσαλονίκη η κυρία Καραδημήτρη – Στεφανίδου Μαρία ίδρυσε τη «Συμπαράσταση» και ξεκίνησε τον αγώνα της. Για αυτήν ακριβώς την προσπάθεια αλλά και για το μέλλον της Οργάνωσης μίλησε στη «Δύναμη της Προσφοράς».

Κυρία Καραδημήτρη, τι σας ώθησε να ασχοληθείτε με τον τομέα της
φιλανθρωπίας;
Με τη φιλανθρωπία ασχολήθηκε ο σύζυγός μου (απεβίωσε το 1990) από το έτος 1960 μέχρι και τον θάνατό του και τιμήθηκε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο (Άρχων Καστρίντσιος της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας). Μετά τον θάνατό του, επειδή δεν έχω παιδιά και αδέλφια, αποφάσισα και εγώ το 2010 να συστήσω τη ΜΚΟ «Συμπαράσταση» για να προσφέρω ό,τι μπορώ στους συνανθρώπους μας.

Ποιες είναι οι δράσεις τις οποίες κάνει η «Συμπαράσταση»;
Με μία σειρά από διοργανώσεις και φιλανθρωπικές ενέργειες συγκεντρώνουμε χρήματα, τρόφιμα και ρουχισμό για ανθρώπους που τα χρειάζονται. Εμείς, αυτήν τη στιγμή, κινούμαστε με Βazaars, επιδοτήσεις μικρών ποσών από τις Περιφέρειες και τους Δήμους βοηθώντας τους πολύτεκνους, το Παπάφειο Ίδρυμα, το Χαρίσειο Ίδρυμα, και έχουμε στόχο να συστήσουμε, σύντομα ένα Κοινωνικό Ιατρείο. Πιο συγκεκριμένα, τα δύο τελευταία χρόνια κάναμε δράσεις, όπως:
• Διοργανώσαμε στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς Χριστουγεννιάτικο Bazaar με στόχο την ενίσχυση ενηλίκων. Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν μαζί με είδη ρουχισμού, τρόφιμα κ.λπ. τα διαθέσαμε στο Χαρίσειο Γηροκομείο Θεσσαλονίκης.
• Μοιράσαμε τρόφιμα σε οικογένειες πολυτέκνων και σε μεμονωμένες οικογένειες που είχαν ανάγκη τη βοήθειά μας.
• Με στόχο την ενίσχυση ενηλίκων και παιδιών που πλήττονται από την οικονομική κρίση διοργανώσαμε Χριστουγεννιάτικα Βazaars στην Πλατεία Αριστοτέλους και στον πεζόδρομο Καλαμαριάς.
• Μοιράσαμε τρόφιμα σε 70 οικογένειες πολυτέκνων, μετά από επιλογή της ΜΚΟ μας από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Με τι είδους ενέργειες συγκεντρώνετε τους αναγκαίους πόρους; Υπάρχει βοήθεια από το κράτος;
Με συνεχείς επαφές και δραστηριοποίηση σε διάφορους τομείς προσπαθούμε να αυξήσουμε τους πόρους του Οργανισμού με σκοπό την παροχή της βοήθειάς μας σε ολοένα και περισσότερα άτομα αλλά από το κράτος, μέχρι και σήμερα, δεν λάβαμε ούτε ευρώ!