Έλληνας γιατρός στην κορυφή του Κιλιμάντζαρο για καλό σκοπό

Πρωτοχρονιά στο Κιλιμάντζαρο έκανε ο Έλληνας Πλαστικός Χειρουργός για να βοηθήσει οικονομικά τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα.

Ως μέλος αποστολής ανέβηκε στο υψηλότερο βουνό της Αφρικής καθώς κάθε μετρό ανάβασης μεταφράζεται σε χρήματα για την οργάνωση. Κάθε μέτρο που σκαρφάλωσα, μεταφράζεται σε οικονομική ενίσχυση δύο ευρώ στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα.

Η ανάβαση ξεκίνησε στις 26 Δεκεμβρίου. Την Πρωτοχρονιά, μετά από μια 12ωρη τελική προσπάθεια, γιόρτασε στην κορυφή, στα 5.985 μέτρα ύψος.

Η πρωτοβουλία αυτή συνδυάζει πολλά αγαπημένα μου πράγματα, όπως τα ταξίδια, την άσκηση, τη γνωριμία με ανθρώπους από άλλες κουλτούρες. Το ότι μπορώ να βοηθήσω με αυτήν την ανάβαση και τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, είναι μεγάλη χαρά και προνόμιο για εμένα.

“Η δική μου ανάβαση είναι αφιερωμένη σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που ζουν εγκλωβισμένοι στα ελληνικά νησιά, σε αυτούς που κάνουν το δύσκολο και επικίνδυνο ταξίδι για να αγγίξουν το όνειρο της Ευρώπης, σε όλους εκείνους που ο πόλεμος μπήκε στο σπίτι τους, στους χιλιάδες ασθενείς σε όλον τον κόσμο. Σε αυτούς που βρίσκονται κρυμμένοι στα υπόγεια, αλλά πάντα αναζητούν τη δική τους κορυφή…” αναφέρει ο Στέφανος Τσάλλας.

Δείτε το βίντεο: