Στ. Πέτσας: «Το Μπίλλειο Πολιτιστικό Κέντρο αλλάζει όψη και αποδίδεται στους κατοίκους»

Την ένταξη του έργου του Δήμου Λαγκαδά για την αποκατάσταση του «Μπίλλειου Πολιτιστικού και Πνευματικού Κέντρου», στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών, ανακοίνωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, από τη Θεσσαλονίκη μετά τη συνάντησή του στο Δημαρχείο Λαγκαδά, με τον Δήμαρχο κ. Ιωάννη Ταχματζίδη.

Το έργο –συνολικού προϋπολογισμού 8,58 εκατ. ευρώ– αφορά στην αποπεράτωση του κτηρίου που έχει μείνει ημιτελές, εδώ και σχεδόν τρεις δεκαετίες, καθώς και στη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου. Πρόκειται για μία έκταση 3.500 τετραγωνικών μέτρων, η οποία αναμένεται να αλλάξει ριζικά όψη και να αποδοθεί, στους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής, ως χώρος πολιτισμού, στον οποίο θα φιλοξενούνται –μεταξύ άλλων– εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες και επιστημονικά συνέδρια.

«Είμαστε, εδώ, σε έναν χώρο, τον οποίο δώρισε στη δημοτική αρχή ένας σπουδαίος άνθρωπος και ευεργέτης, προκειμένου να αφήσει μία σημαντική παρακαταθήκη στους συνδημότες του. Με χαρά, σήμερα, Κυβέρνηση και Δήμος, είμαστε σε θέση να πούμε ότι αυτό το πολύ όμορφο κτήριο –σε ένα πολύ εμβληματικό σημείο– θα ξαναζωντανέψει ως ένας χώρος κατά βάση πολιτισμού και θα αποδοθεί στους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής. Πρόκειται για ένα έργο, συνολικού ύψους περίπου 8,5 εκατ. ευρώ, το οποίο εντάσσεται στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” του Υπουργείου Εσωτερικών και προχωράμε, γρήγορα, στη δημοπράτηση, συμβασιοποίηση και υλοποίησή του», δήλωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στο Δημαρχείο Λαγκαδά, ο κ. Πέτσας έκανε εκτενή αναφορά στην αναπτυξιακή ώθηση που δίνει το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και στις ενέργειες που προωθούνται, έτσι ώστε όλοι οι Δήμοι και οι Περιφέρειες της χώρας –μέσα από συνέργειες και με άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία– να δουν, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, τις εντάξεις στο πρόγραμμα των έργων που προσδοκούν.

Όπως ανακοίνωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, εντός του Νοεμβρίου, θα ενταχθεί στο «Αντώνης Τρίτσης» και η πρόταση του Δήμου Λαγκαδά για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των υπηρεσιών του. Πρόκειται για ένα έργο, συνολικού ύψους περίπου 1,5 εκατ. ευρώ, το οποίο –όπως επισήμανε ο κ. Πέτσας– θα αποδειχθεί πολύ σημαντικό τόσο για την αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών του Δήμου προς τους πολίτες, όσο και για την απλούστευση της καθημερινότητάς τους.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών προανήγγειλε, επίσης, την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης –συνολικού προϋπολογισμού άνω των 7 εκατ. ευρώ– μέσα από τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχει στη διάθεσή της η Αυτοδιοίκηση, ένα έργο ύψιστης σημασίας –όπως το χαρακτήρισε ο κ. Πέτσας– για την προστασία της δημόσιας υγείας, προκειμένου να αντικατασταθούν στην περιοχή οι σωλήνες αμιάντου, για το πόσιμο νερό. Σημείωσε, δε, ότι –σε συνεργασία με την Περιφέρεια– αναμένονται οι κατάλληλες παρεμβάσεις και για την επίλυση του χρόνιου προβλήματος διαχείρισης των όμβριων υδάτων.

«Έχουμε αποδείξει, στην πράξη, ότι εργαλεία όπως το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” δίνουν τη δύναμη στους Δήμους να υλοποιούν έργα, τα οποία αλλάζουν, πραγματικά, τη ζωή των πολιτών, κάνοντάς την καλύτερη», υπογράμμισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών.

Πηγή: epoli.gr