Η Χριστίνα Τζελέπογλου συζητά με την Έμη Λιβανίου για τη Δημοσιογραφία και την Κοινωνική Αλληλεγγύη

1. Έμη, ως τηλεπαρουσιάστρια, τι ήταν αυτό που σε έκανε να εξελιχθείς και να ξεχωρίσεις τόσο γρήγορα ώστε να παρουσιάζεις εκπομπές και κεντρικά Δελτία Ειδήσεων σε τηλεοπτικούς σταθμούς;

Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια Χριστίνα μου. Για την πορεία μου μπορώ να σου πω ότι ξεκίνησα ως δικηγόρος και ενώ διατηρούσα το δικηγορικό μου γραφείο ήρθε η πρόταση από την τηλεόραση. Έτσι εργάστηκα ως τηλεπαρουσιάστρια σε εκπομπές και δελτία ειδήσεων, γιατί αγαπώ την τηλεόραση και κυρίως την τηλεοπτική δημοσιογραφία.

2. Από το 2012 έχεις δημιουργήσει το site dinamiprosforas.gr όπου είναι αφιερωμένο σε ειδήσεις και δράσεις που αφορούν την αλληλεγγύη και τον εθελοντισμό. Ποιο ήταν το ερέθισμα που σε ώθησε να το κάνεις;

Θεωρώ ότι είμαι ευλογημένη καθώς μέσω της δουλειάς μου, αλλά και της προσωπικής μου ζωής, έχω πραγματοποιήσει ταξίδια σε όλο τον κόσμο (Ευρώπη, Βόρεια και Νότια Αμερική, Μέση Ανατολή και Άπω Ανατολή, Αφρική, Ινδία, Κίνα, Ιαπωνία κ.α.). Μέσα από τα ταξίδια είδα ότι πολλά κράτη και ομάδες ανθρώπων ασχολούνται αλλά και προβάλλουν οτιδήποτε έχει να κάνει με την κοινωνική αλληλεγγύη. Στην Ελλάδα δεν υπήρχε κάτι που να είναι αφιερωμένο αποκλειστικά και μόνο στην προβολή της κοινωνικής αλληλεγγύης. Έτσι ξεκίνησα ένα λεύκωμα με προσωπικές συνεντεύξεις των ανθρώπων της προσφοράς στη χώρα μας, που στη συνέχεια έγινε ηλεκτρονική εφημερίδα το dinamiprosforas.gr. Το dinamiprosforas.gr είναι το πρώτο και μοναδικό site στην Ελλάδα που προβάλλει ότι έχει να κάνει με αλληλεγγύη και προσφορά.

3. Έχεις πάρει συνεντεύξεις από τα μεγαλύτερα ονόματα της χώρας. Ποια ήταν εκείνη η συνέντευξη που ξεχώρισες και γιατί;

Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια θα αδικούσα πολλούς αν ξεχώριζα κάποιον, καθώς έχω κάνει συνεντεύξεις από το χώρο της πολιτικής, της οικονομίας και του lifestyle, με εξαιρετικές προσωπικότητες που τους εκτιμάω όλους. Στο επίπεδο της φιλίας ξεχωρίζω τη συνέντευξη με την Κατερίνα Παναγοπούλου.

Με την ευκαιρία θα ήθελα να αναφερθώ στο ότι μέσα από το ταξίδι στο χώρο της φιλανθρωπίας ανήκω στο Δ.Σ. των σωματείων Καλλιπάτειρα και Μαρία Κάλλας. Επίσης είμαι μέλος στο MDA Ελλάς, Ελπίδα και ΕΛΕΠΑΠ.

4. Είσαι μητέρα 2 παιδιών. Πόσο δύσκολο είναι να είσαι συνεπής και στη δουλειά σου αλλά και στο ρόλο σου ως μαμά;

Σίγουρα, όπως κάθε μάνα, έχω νοιώσει τύψεις και πίεση που είναι τα επακόλουθα της ζωής μιας εργαζόμενης μητέρας. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για μονογονεϊκές οικογένειες, όπως η δική μου που μεγάλωσα μόνη μου τα δύο μου παιδιά. Από την άλλη αυτό το κεφάλαιο της πίεσης τεχνικά έχει κλείσει, καθώς τα παιδιά μου σπουδάζουν στο Λονδίνο και έχω επιστρέψει στην εργένικη ζωή (γέλια).

5. Τα τελευταία χρόνια είσαι Head of Special Editions στο Huffpost.gr όπου προβάλλεις σημαντικές προσωπικότητες από όλο τον κόσμο. Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;

Είμαι χαρούμενη που ανήκω σε μία ομάδα ενός μέσου που πράγματι είναι παγκόσμιο, πολύ δυναμικό και δυνατό διεθνώς. Οπωσδήποτε η ενίσχυση του κομματιού μου, που είναι το Special Edition με προσωπικότητες από όλο τον κόσμο σε συνεντεύξεις on camera, είναι και παραμένει ο πρωταρχικός στόχος, καθώς βλέπουμε εγώ και όλη η ομάδα, πόσο τις αγκαλιάζει ο κόσμος που τις παρακολουθεί.