Nέα πτέρυγα στο Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης με γενναία δωρεά της Ελένης Καρκαζή-Πουρνάρα

Πραγματοποιήθηκε χάρη στη δωρεά της Ελένης Καρκαζή-Πουρνάρα, στη μνήμη του συζύγου της, Γεωργίου Καρκαζή, ο οποίος καταγόταν από την Τρίπολη (Τεγέα)

Το Σάββατο 2 Οκτωβρίου έγιναν τα εγκαίνια της νέας πτέρυγας του Δεκάζειου Εκκλησιαστικού Γηροκομείου Τριπόλεως. Πρόκειται για την προσθήκη νέου ορόφου στο κτίριο, που πραγματοποιήθηκε χάρη στη δωρεά της Ελένης Καρκαζή-Πουρνάρα, στη μνήμη του συζύγου της, Γεωργίου Καρκαζή, ο οποίος καταγόταν από την Τρίπολη. Δραστήριος επιχειρηματίας, που δεν ξέχασε ποτέ την καταγωγή του από τις Ρίζες Τεγέας, ήθελε να τιμήσει τον τόπο του και αυτή την επιθυμία του εκτέλεσε μετά θάνατον η γυναίκα του. Η νέα πτέρυγα είναι καλαίσθητη, με έργα τέχνης και υψηλή αισθητική. Με δωμάτια ευάερα, ευήλια και λειτουργικά, είναι πλέον έτοιμη να υποδεχθεί δεκάδες γέροντες από την περιοχή, για να περάσουν τα στερνά τους με αξιοπρέπεια και ποιότητα ζωής. «Εύχομαι να συνεχίσετε το έργο σας και σας ευχαριστώ που μου δώσατε την ευκαιρία να συμβάλω στις δράσεις σας» είπε η δωρήτρια κατά την τελετή τρισαγίου στη μνήμη του αείμνηστου Γ. Καρκαζή, που προηγήθηκε της κοπής της κορδέλας.

«Η ζωή είναι ένα πέλαγος, μια θάλασσα που είμαστε υποχρεωμένοι όλοι να τη διαβούμε. Κάποιοι από εμάς επιτυγχάνουν να τη διαπλεύσουν ανώδυνα, άλλοι όμως ναυαγούν κατά τη διάρκεια του πλου και έχουν ανάγκη από στήριγμα. Και ξέρετε, το μεγάλο ναυάγιο στο οποίο αναφέρομαι είναι τα γηρατειά. Δυστυχώς, όσοι στέκονται στα πόδια τους, επειδή είναι ακόμα νέοι και χαίρουν καλής υγείας, δεν τα λαμβάνουν υπόψη τους. Ομως πρέπει όλοι μας να σκεφτόμαστε αυτούς τους ανθρώπους, που είναι πια ηλικιωμένοι και θέλουν τη φροντίδα και την προσοχή μας. Εδώ, λοιπόν, επιτελούμε αυτό το έργο σε συνθήκες που μπορούν να συγκριθούν με το καλύτερο ξενοδοχείο» είπε συγκινημένος ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος στα εγκαίνια της νέας πτέρυγας του Δεκάζειου Εκκλησιαστικού Γηροκομείου Τριπόλεως.

Παρόντες στα εγκαίνια, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, ο δήμαρχος Τριπόλεως Κ. Τζιούμης, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χ. Λαμπρόπουλος, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι του Στρατού, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας. Δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι εργαζόμενοι του ιδρύματος, που κάθε μέρα δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, με επικεφαλής τη Δώρα Μπρακουμάτσου.

Το Δεκάζειο Γηροκομείο δημιουργήθηκε πριν από τέσσερις δεκαετίες ως εκκλησιαστικό ίδρυμα. Ανοικοδομήθηκε, επιπλώθηκε και λειτούργησε χάρη στις προσπάθειες των εκάστοτε εκκλησιαστικών Αρχών και των δωρητών. Ο νυν μητροπολίτης κ. Αλέξανδρος προεδρεύει στο Δ.Σ. και ηγήθηκε της προσπάθειας αναβάθμισης του φορέα, οι οποίος κάθε τόσο έχει νέες ανάγκες να αντιμετωπίσει.

Πηγή: notospress.gr