Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς: Εσύ ποιον θα αγκαλιάσεις;

Αγκαλιά. Μία λέξη απλή με μεγάλη ουσία. Προέρχεται από την αρχαία ελληνική λέξη «ἀγκάλη» η οποία ουσιαστικά αναφέρεται στον λυγισμένο βραχίονα, στην κίνηση εκείνη που κάνεις όταν ετοιμάζεσαι να κρατήσεις κάτι ή κάποιον σφιχτά επάνω σου, λυγίζοντας τα δυο σου χέρια.

Υπάρχουν πολλά είδη αγκαλιάς πέρα από την ερωτική. Από την αδελφική στη μητρική και από τη φιλική σε εκείνη που θα κάνεις στο αγαπημένο σου κατοικίδιο, εκείνο το πλάσμα που σου κρατά συντροφιά κάθε βραδύ, όταν επιστρέφεις από το γραφείο.

Αυτό σημαίνει πως ακόμη και αν ο φετινός χειμώνας σε βρήκε δίχως ταίρι, στις 21 Ιανουαρίου αξίζει να γιορτάσεις και εσύ την Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς.

Για πολλούς πρόκειται απλώς για μία ακόμη «ανούσια» γιορτή, όπως αρκετοί ακόμη παγκόσμιοι εορτασμοί που έχουν καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια. Γιατί, για παράδειγμα, θα έπρεπε να έχει τη δική της παγκόσμια ημέρα η… τηλεόραση; Η αλήθεια είναι, ωστόσο, πως σε ό,τι έχει να κάνει με την αγκαλιά, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Και αυτό διότι οι ευεργετικές ιδιότητες του ξεχωριστού αυτού τρόπου έκφρασης των ανθρώπινων συναισθημάτων, είναι σήμερα επιστημονικώς αποδεδειγμένες. Αξίζει συνεπώς να μάθεις ή να θυμηθείς όλα εκείνα τα στοιχεία που κάνουν μία αγκαλιά ξεχωριστή και φυσικά, τα facts περί αγκαλιάσματος που θα σε εντυπωσιάσουν. Εμείς το ψάξαμε το θέμα και παρακάτω, δίνουμε τις απαραίτητες απαντήσεις στα πιο συχνά και σημαντικά ερωτήματα για την αγκαλιά.

Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς, λοιπόν, και… hug it out!