«Διαβάζω για τους Άλλους»: Έγινε πράξη το 1ο στούντιο ηχογράφησης

Εθελοντές, πρεσβευτές και δωρητές τα κατάφεραν για εκείνους που δεν μπορούν να διαβάσουν

Ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα για το «Διαβάζω για τους Άλλους» χάρη στη μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου που ευαισθητοποιήθηκε και στήριξε τους ανθρώπους οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης.

Μόλις 9 μήνες, 122 υποστηρικτές, 17 πρεσβευτές, 3 μεγάλοι δωρητές και 7.984 € χρειάστηκαν για να δημιουργηθεί το πρώτο στούντιο ηχογράφησης στο οποίο οι συμμετέχοντες θα μπορούν να διαβάζουν κείμενα για τους ανθρώπους που δεν μπορούν να δουν προκειμένου να «ακούνε με τα μάτια μας και να διαβάζουν με τη φωνή μας».

Στόχος του φορέα «Διαβάζω για τους Άλλους»:

Κύριος στόχος του «Διαβάζω για τους Άλλους» είναι η συνεχόμενη ηχογράφηση και παραγωγή ακουστικών βιβλίων (ακαδημαϊκών και λογοτεχνικών) για τυφλούς. Επίσης, εθελοντές του Διαβάζω για τους Άλλους διαβάζουν ζωντανά σε ηλικιωμένους σε γηροκομεία, σε κλινήρεις σε νοσοκομεία, σε αναλφάβητούς σε φυλακές, σε παιδιά σε ορφανοτροφεία.

Την ιδέα για το «Διαβάζω για τους Άλλους» εμπνεύστηκε η Αργυρώ Σπυριδάκη. Σε συζήτηση με τον φίλο της, Θοδωρή Τσάτσο, ο οποίος είναι εκ γενετής τυφλός, σχετικά με βιβλία που έχουν διαβάσει, η Αργυρώ συνηδειτοποίησε, πόσο λίγοι, σε σχέση με την παγκόσμια λογοτεχνική παραγωγή, είναι οι διαθέσιμοι τίτλοι ακουστικών βιβλίων στην Ελλάδα για τους μη βλέποντες.

Αποφάσισε λοιπόν να εμπνεύσει εθελοντές να αφιερώσουν λίγο από τον χρόνο τους, ώστε να ηχογραφήσουν ένα βιβλίο ο καθένας, σε εξοπλισμένα στούντιο ηχογράφησης, για να εμπλουτιστεί η ακουστική βιβλιοθήκη των τυφλών.

«Από την πρώτη συνάντηση εθελοντών του Διαβάζω για τους Άλλους, τον Ιανουάριου του 2015, μέχρι σήμερα έχουμε ηχογραφήσει 123 βιβλία, έχουμε συνεργαστεί για την πραγματοποίηση ζωντανών αναγνώσεων με 17 ιδρύματα για παιδιά και 21 γηροκομεία.».