Βαφτίστηκε το κοριτσάκι από το σεισμόπληκτο Δαμάσι: Η συγκινητική ιστορία της και το κύμα προσφοράς

Βαφτίστηκε η μικρή Ανθή σε εξωκλήσι του Δαμασίου, στον Άγιο Γεώργιο. Η ιστορία που προκάλεσε κύμα αγάπης και προσφοράς.

Μέσα σε κλίμα έντονης συγκίνησης και χαράς πραγματοποιήθηκε η βάφτιση του μωρού από το Δαμάσι που τις πρώτες νύχτες μετά τον σεισμό έμενε στη σκηνή, προκαλώντας τότε “τσουνάμι” αγάπης και προσφοράς σε όλο τον κόσμο…

Ήταν η δεύτερη ημέρα μετά το σεισμικό φαινόμενο που συντάραξε την περιοχή και ο περιφερειακός σύμβουλος Θανάσης Παιδής είδε ένα κοριτσάκι 7 μηνών στην αγκαλιά της γιαγιάς της μπροστά στη σκηνή.

Εκείνο το πρώτο χρονικό διάστημα που ακολούθησε το καταστροφικό χτύπημα του Εγκέλαδου, η θερμοκρασία το βράδυ έπεφτε χαμηλά και το κρύο ήταν τσουχτερό.

Μια ανάρτηση του κ. Παιδή στα social media που απαθανάτιζε την εικόνα όσων βίωνε το μωρό προκάλεσε “κύμα” συμπαράστασης… Αυτό σύντομα γιγαντώθηκε και μεταδόθηκε παντού με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν εκατοντάδες κούνιες, καρότσια και βρεφικά ειδή που μοιραστήκαν σε όλα τα παιδιά της σεισμόπληκτης περιοχής, καθώς τα είχαν ανάγκη.

Συνάμα τα γεγονότα εκείνων των δύσκολων ημερών στάθηκαν η αφορμή, ώστε να “χτιστεί” μια ισχυρή σχέση αγάπης ανάμεσα στον Θανάση Παιδή, στην μπέμπα και στην οικογένειά της που κατέληξε σε κουμπαριά.

Έτσι ο Θανάσης Παιδής έγινε ο ανάδοχος της μικρής, στην οποία χάρισε το όνομα Ανθή, με την τελετή να πραγματοποιείται σε ένα πολύ όμορφο εξωκλήσι του Δαμασίου, τον Άγιο Γεώργιο.

Οι γονείς της – ένα νέο όμορφο ζευγάρι , ο Ζήσης και η Αναστασία – προσπαθούν να αφήσουν πίσω τις πληγές του σεισμού και να συνεχίσουν με αισιοδοξία προς το μέλλον. Με την στήριξη των γονιών τους έχουν θέσει ως απόλυτη προτεραιότητα το σωστό μεγάλωμα της μικρής Ανθής, με το χαμόγελό της να αποτελεί την πιο ισχυρή απόδειξη πως παρά τις δυσκολίες υπάρχει ελπίδα… Αρκεί να είμαστε πάντα κοντά ο ένας στον άλλον!

Δείτε φωτογραφίες από το μυστήριο:

beba

Πηγή: thetoc.gr