Εκδήλωση για την Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος

Η Ελληνική Πολιτεία έχει καθιερώσει την 27η Ιανουαρίου ως Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος μετά από ομόφωνη απόφαση της Βουλής των Ελλήνων (Νόμος 3218/2004).

Κάθε χρόνο την ημέρα αυτή, η Ελληνική Πολιτεία μαζί με τις κατά τόπους Ισραηλιτικές Κοινότητες της Ελλάδας, τιμούν τα θύματα του Ολοκαυτώματος και ενώνουν τις φωνές τους με τις φωνές πολλών άλλων χωρών του κόσμου απέναντι στον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία που οδήγησαν στο θάνατο εκατομμύρια ανθρώπους στην Ευρώπη του εικοστού αιώνα.

Την ημέρα αυτή, οι πολίτες όλου του πολιτισμένου κόσμου, μαζί με τους πολίτες της Ελλάδας, μνημονεύουν το στυγερότερο έγκλημα της σύγχρονης ιστορίας κατά της ανθρωπότητας, με μοναδικό σκοπό να διατηρηθεί η Μνήμη και να αποτραπεί η επανάληψή του.

Φέτος η κεντρική εκδήλωση, η οποία όπως κάθε χρόνο, συνδιοργανώνεται από την  Περιφέρεια Αττικής και την Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών. θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019 στις 19:00 στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (Πειραιώς 254-Ταύρος)

Στην εκδήλωση της  χρονιάς αυτής θα παρουσιαστεί μέρος από το έργο της συνθέτριας Πηγής Λυκούδη με τίτλο «Ο πόνος όλου του Κόσμου» με ερμηνευτές την διεθνούς φήμης μεσόφωνο Alexandra Gravas και τον εξαιρετικό ηθοποιό Γρηγόρη Βαλτινό.