Ένας οδοντίατρος και η παρέα του σκεπάζουν κάθε βράδυ με κουβέρτες τα αδέσποτα της Κωνσταντινούπολης

Ο Huseyin Yurtseven μαζί με μερικούς φίλους του αποφάσισαν να προφυλάξουν όπως μπορούν τα αδέσποτα από το κρύο…

Μια σημαντική «αποστολή» έχει ξεκινήσει στην Κωνσταντινούπολη ένας Τούρκος οδοντίατρος και η παρέα του που κάθε βράδυ βγαίνουν στους δρόμους για να σκεπάσουν με κουβέρτες τα αδέσποτα της πόλης. Ο Huseyin Yurtseven παρέα με μερικούς φίλους χτενίζουν κάθε βράδυ τους δρόμους για αδέσποτους σκύλους και γάτες που κοιμούνται στο κρύο και προσφέρουν κουβέρτες στα ζώα για να τα προφυλάξουν από το κρύο.

Την πρωτοβουλία ξεκίνησε όταν είδε ένα βίντεο social media με αδέσποτα που υπάρχουν στην περιοχή του, μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Ο Huseyin έχει μοιράσει επίσης κουβέρτες σε ντόπιες επιχειρήσεις και άλλους φιλόζωους σε μια προσπάθεια να επεκτείνει το δίκτυο εθελοντών για να προστατευτούν όσο περισσότερα αδέσποτα γίνεται. Μάλιστα έχει προσφερθεί να αντικαθιστά άμεσα τις κουβέρτες όταν λερώνονται, τις οποίες παίρνει πίσω για να τις καθαρίσει.


«Πηγαίνουμε στα ζώα όταν δεν μας βλέπει κανείς. Ακούγεται απλό, αλλά για εκείνα είναι πολύτιμο. Ο σκοπός δεν είναι μόνο να τα ζεστάνουμε, αλλά και να τους δείξουμε αγάπη. Πλησιάσαμε κάποια στιγμή έναν σκύλο που έτρεμε, αλλά όχι από το κρύο. Αρχίσαμε να τον χαϊδεύουμε πάνω από την κουβέρτα και αυτός ακούμπησε ήρεμα το κεφάλι στα πόδια του. Διαπιστώσαμε πως όλα τα αδέσποτα είχαν ανάγκη από αγάπη και τρυφερότητα», εξηγεί ο Huseyin.