«Νεανική Αρωγή», ένας νέος κοινωνικός φορέας στη Λάρισα

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Νεανική Αρωγή- Αγκαλιάζουμε το Παιδί», παρά το γεγονός ότι μετράει μόνο λίγους μήνες ζωής, έχει να επιδείξει σημαντικό φιλανθρωπικό έργο. Σύμφωνα με το καταστατικό του οργανισμού, σκοπός είναι να υπηρετεί την ανάγκη προσφοράς και βοήθειας όχι μόνο προς τα παιδιά και τους νέους, αλλά και προς όλες τις κοινωνικές ομάδες που χρειάζονται υποστήριξη και αλληλεγγύη. Με έδρα την πόλη της Λάρισας, η «Νεανική Αρωγή» βρέθηκε δίπλα στους σεισμοπαθείς συμπολίτες μας τον περασμένο Μάρτιο, στους πυροπαθείς του καλοκαιριού, ενώ έχει δραστηριοποιηθεί και εκτός Λάρισας: σε Ειδικό Σχολείο στην περιοχή της Έδεσσας. Η Κατερίνα Ντελημιχάλη είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη της «Νεανικής Αρωγής».

Συνομιλώντας μαζί της για το πώς προέκυψε η ιδέα της «Νεανικής Αρωγής», ανέφερε ότι«η παρατεταμένη οικονομική και μετέπειτα υγειονομική κρίση, κατέστησε πολλές κοινωνικές ομάδες ευάλωτες. Επειδή κι εμείς είμαστε ως επί το πλείστον νέοι άνθρωποι οι οποίοι έχουν αντιμετωπίσει τα τελευταία χρόνια προβλήματα κοινωνικής και οικονομικής φύσεως, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε την «Νεανική Αρωγή». Είμαστε όλοι μέλη- εθελοντές που έχουμε υψηλό το αίσθημα της προσφοράς και της αλληλεγγύης».

Κατερίνα Ντελημιχάλη, μέλος Νεανικής Αρωγής

Αναφερθείσα στους στόχους και τις δράσεις τους τόνισε:«Είμαστε ένας κοινωνικός φορέας που επιδίδεται σε φιλανθρωπικό έργο όχι μόνο εντός, αλλά και εκτός του νομού της Λάρισας και της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Αυτός ήταν ο στόχος μας εξ’ αρχής. Για παράδειγμα, ήρθε σε επαφή μαζί μας ένα Ειδικό Σχολείο από την Έδεσσα και βοηθήσαμε στην αγορά μιας ηλεκτρικής συσκευής που είχαν ανάγκη. Εκτός των άλλων, συμβάλλαμε με τον τρόπο μας στις σεισμόπληκτες περιοχές της Ελασσόνας, στις πλημμύρες στο Μουζάκι Καρδίτσας και στις φωτιές του καλοκαιριού στην Εύβοια, με την δωρεά τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης».

«Μας αγκάλιασε η τοπική κοινωνία»

Σχετικά με το πώς κατορθώνουν να είναι λειτουργικά παρόντες, ενεργοί και αλληλέγγυοι στις ευάλωτες ομάδες υπογράμμισε:«η τοπική κοινωνία παρότι είμαστε νέος φορέας, έχει αγκαλιάσει την προσπάθειά μας από την πρώτη στιγμή και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Αφετέρου αναζητούμε τρόπους ώστε να μπορούμε να υποστηρίξουμε όλο αυτό το εγχείρημα. Αυτό το πετυχαίνουμε μέσω κάποιων μπαζάρ που διοργανώνουμε, αλλά και με την πώληση προϊόντων της «Νεανικής Αρωγής». Μπορεί να έχουμε όλοι όρεξη για προσφορά αλλά οι απαιτήσεις είναι μεγάλες στις μέρες μας».

Η Κατερίνα Ντελημιχάλη με τον Περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό

Τέλος, επεσήμανε ότι«οι εποχές είναι δύσκολες, η αγάπη και η αλληλεγγύη ωστόσο δυναμώνουν όλο και περισσότερο. Το βλέπουμε καθημερινά, ειδικά τώρα που η κατάσταση είναι ρευστή στην κοινωνία μας. Ο καθένας μπορεί να προσφέρει κάτι μικρό από το υστέρημά του, σε κάποιον άλλον που βρίσκεται σε ανάγκη. Ό,τι δεν χρειάζεται ένας άνθρωπος, οτιδήποτε μικρό ή μεγάλο δηλαδή που για κάποιον μπορεί να είναι άχρηστο, πιθανώς να φανεί πολύ χρήσιμο σε άλλους ανθρώπους. Εμείς είμαστε διατεθειμένοι ως νέος οργανισμός να βοηθήσουμε όσους περισσότερους συνανθρώπους μας μπορούμε. Μπορεί κάποιος να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e– mailneaniki.arogi@hotmail.com και να δει τις δράσεις μας μέσα από τη σελίδα μας στο facebook: Νεανική Αρωγή Αγκαλιάζουμε το Παιδί».

Πηγή: larissanet.gr