Μήνυμα ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού – Ροζ φωτίστηκαν οι «Ομπρέλες» του Γ. Ζογγολόπουλου

Οι «Ομπρέλες» του Γιώργου Ζογγολόπουλου, ένα από τα πλέον αγαπητά έργα τέχνης στο δημόσιο χώρο της Ελλάδας, για μια ακόμη χρονιά γίνονται σημείο επαγρύπνησης για την πρόληψη των γυναικών ενάντια στον καρκίνο του μαστού.

Φέτος τον Οκτώβριο, στο πλαίσιο της εκστρατείας ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού, ύστερα από πρόταση του Ιδρύματος Γεωργίου Ζογγολόπουλου, η φωταγώγηση με ροζ χρώμα έγινε ταυτόχρονα στο Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού και στο Δήμο Θεσσαλονίκης ως μια κοινή δράση με επίκεντρο το εμβληματικό γλυπτό που βρίσκεται στην είσοδο του Παλαιού Ψυχικού & στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης αντίστοιχα.

Ο Δήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού Δημήτρης Γαλάνης κατά την φωταγώγηση του γλυπτού επεσήμανε:

«Ο μήνας Οκτώβριος από το 1985 είναι αφιερωμένος στην πρόληψη και ενημέρωση κατά του καρκίνου του μαστού. Η συμβολική ροζ φωταγώγηση υπενθυμίζει στις γυναίκες τη σημασία των προληπτικών εξετάσεων και της έγκαιρης διάγνωσης. Χαιρόμαστε που η συμπρωτεύουσα συνδέθηκε τόσο στενά με το ίδιο έργο της εισόδου στο δικό μας προάστιο και από κοινού στέλνουμε το ίδιο ηχηρό μήνυμα για όλες τις γυναίκες».

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας υπογράμμισε:

Oι «Ομπρέλες» στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης

«O Οκτώβριος έχει θεσμοθετηθεί ως μήνας πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού. Σε αυτό το πλαίσιο στον Δήμο Θεσσαλονίκης οργανώνουμε δωρεάν προληπτικές εξετάσεις, δημιουργώντας μια ασπίδα προστασίας για την υγεία των ανασφάλιστων γυναικών. Την ίδια ώρα, σε συνεργασία με τον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού οργανώνουμε μια δράση με ισχυρό συμβολισμό: Φωτίζουμε τις “Ομπρέλες” στο χαρακτηριστικό ροζ χρώμα, για να ευαισθητοποιήσουμε αλλά και για να καταδείξουμε τη σημασία της πρόληψης».

Oι «Ομπρέλες» στην είσοδο του Δήμου Φιλοθέης – ΨυχικούΟ Προέδρος του Ιδρύματος Γεωργίου Ζογγολόπουλου Νίκος Θεοδωρίδης τόνισε σχετικά με τη φωταγώγηση του γλυπτού «Ομπρέλες»:

«Με μεγάλη χαρά το Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου υποδέχεται φέτος την ταυτόχρονη φωταγώγηση του γλυπτού του ιδρυτή του, Ομπρέλες, από το Δήμο Θεσσαλονίκης και το Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού και από καρδιάς θέλω να ευχαριστήσω τους δημάρχους κ. Δημήτρη Γαλάνη και κ. Κωνσταντίνο Ζέρβα για την αποδοχή μιας αυθόρμητης πρότασης, που ως ιδέα συνέλαβα κατά την εγκατάσταση ενός όμοιου γλυπτού στην Αίγυπτο το 2018. Είναι θαυμάσιο, ένα έργο δημόσιας γλυπτικής σαν ζωντανός οργανισμός να συμμετέχει στα δρώμενα και στην καθημερινή ζωή μιας πόλης, να αναβαθμίζει την ποιότητα της ζωής μας και να μας ενώνει σε αγώνες για κοινούς στόχους».

Πηγή: naftemporiki.gr