Δωρεά της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας στο Ινστιτούτο Διαχείρισης Ανθρωπιστικών και Φυσικών Καταστροφών (ΙΔΑΦΚ Π.ΔΙΚ.Π.Π.Δ.Κ.)

Το ΙΔΑΦΚ ευχαριστεί την Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, για τη σημαντική της οικονομική προσφορά, που θα βοηθήσει τους εθελοντές

Ως πρόεδρος του ΙΔΑΦΚ Π.ΔΙΚ.Π.Π.Δ.Κ., (Ινστιτούτο Διαχείρισης Ανθρωπιστικών και Φυσικών Καταστροφών – Πανελλαδικό Δίκτυο Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων), εκ μέρους όλου του Διοικητικού Συμβουλίου και του Οργάνου Διοίκησης, οφείλουμε να εκφράσουμε τις θερμότατες ευχαριστίες μας στον Σεβασμιότατον Αρχιεπίσκοπον Αυστραλίας,Υπέρτιμον και Έξαρχον πάσης Ωκεανίας, κ.κ. Μακάριον, για την ευγενική δωρεά του ποσού των 100.000 $ Αυστραλίας ( ≈ 63.300 €) στο φορέα μας.
Η επικοινωνία που πραγματοποιήσαμε όλο αυτό το διάστημα προκειμένου να ενημερωθεί ορθώς για τη λειτουργία, τη δράση και τους σκοπούς μας, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, δημιούργησε έναν ισχυρότερο δεσμό με κίνητρο την ανθρωπιστική βοήθεια αλλά και την υποστήριξη της ενημέρωσης, της εκπαίδευσης και της τεχνογνωσίας των ενεργών πολιτών στα φαινόμενα και τις συνέπειες που επιφέρουν οι Φυσικές καταστροφές σε όλο τον πλανήτη και ιδιαίτερα στη χώρα μας.
Δεσμευόμαστε ως φορέας ότι αυτή η ευγενική δωρεά & πολύτιμη χειρονομία σας, πρόκειται να μας ενδυναμώσει, ώστε να μπορέσουμε με καλύτερα μέσα να συνεχίσουμε το έργο μας στην εκπαίδευση, επενδύοντας σε αυτή και στην κοινωνική προσφορά καθώς επίσης να ανταπεξέλθουμε στις δυσμενείς συνθήκες και συνέπειες των φυσικών καταστροφών που πρόσφατα έπληξαν και θα συνεχίσουν δυστυχώς, λόγω της κλιματικής κρίσης να πλήττουν το περιβάλλον σε παγκόσμιο επίπεδο.
Υποσχόμαστε να παραμείνουμε δίπλα σας με όποιο τρόπο μας ζητηθεί, εκφράζοντας τη συμπάθεια, συμπαράσταση και εκτίμηση μας, ενισχύοντας το φιλανθρωπικό έργο σας.
Το χρηματικό ποσό αξιοποιήθηκε ήδη σε αγορά εξειδικευμένου υλικοτεχνικού εξοπλισμού για το οποίο και θα ενημερωθείτε αναλυτικά, στο πλαίσιο της λειτουργίας μας

Η ευγενική αυτή κίνηση σας πρόκειται να βελτιώσει την ατομική προστασία των Εθελοντών Διασωστών δίνοντας τους τη δυνατότητα να αποκτήσουν εξειδικευμένα μέτρα προστασίας όταν επικουρικά προς όφελος της πολιτείας επιχειρούν στα πεδία, αλλά και τις συνθήκες διαβίωσης και του συνόλου των πολιτών εμπνέοντας τους εμπιστοσύνη και συγκεντρώνοντας για εκείνους από το φορέα μας, όχι μόνο είδη πρώτης ανάγκης, αλλά και εξοπλισμούς τεχνογνωσίας στην εκπαιδευτική κατάρτιση- εγχειρίδια εκπαίδευσης για την πρόληψη και προστασία του περιβάλλοντος, σε πυρόπληκτες και σεισμογενείς περιοχές και οπουδήποτε παραστεί ανάγκη από κάθε καταστροφή που προκαλείται εξαιτίας ανθρώπινου παράγοντα ή από την ίδια τη φύση. Στο πλαίσιο των σκοπών μας συμπεριλαμβάνονται και δράσεις κοινωνικής και συλλογικής ωφέλειας βάσει του Ν. 4430/2016 από τον οποίο ορίζεται αυστηρά η τήρηση του Μητρώου Εθελοντών μας, βάσει του άρθρου 3.
Στους σκοπούς μας προβλέπεται η αρωγή, προστασία και φροντίδα όλων των ευπαθών ομάδων πολιτών συμπεριλαμβανομένων των ατόμων με αναπηρία, των βρεφών, μαθητών, εφήβων και τρίτης ηλικίας.

Πηγή: politispress.gr