«Μπορούμε στη Λαϊκή»: Καμία μερίδα φαγητού χαμένη

Στην υπαίθρια λαϊκή αγορά της περιοχής Πανόρμου βρέθηκαν πριν λίγες ημέρες ομάδα εθελοντών και σε συνεργασία με την ΜΚΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ μέσα σε μόλις δύο ώρες συνέλεξαν εκατοντάδες κιλά από φρέσκα φρούτα και λαχανικά.

Από αυτά τα 453 κιλά ήταν πλήρως αξιοποιήσιμα, με σκοπό να μοιραστούν σε ομάδες ανθρώπων από το Άσυλο Ανιάτων που βρίσκονται σε επισιτιστική ανασφάλεια.

Η ομάδα εθελοντών της γνωστής εταιρείας κινητής (WIND) θέλησε με τη δράση αυτή να στείλει το μήνυμα ότι δεν χρειάζεται πολύς προσωπικός χρόνος για να μπορέσεις να προσφέρεις στον συνάνθρωπο και στο κοινό καλό. Χρειάζεται μόνο συλλογική προσπάθεια.

Και αυτό αποδεικνύεται από την συνεργασία των πωλητών της αγοράς που πρώτοι εκείνοι χαρακτηρίζονται ως εθελοντές καθώς δίνουν απλόχερα τα προϊόντα τους για καλό σκοπό.

Αξίζει να σημειωθεί πως το 2018 πάνω από 128 τόνοι φρέσκων φρούτων και λαχανικών προσφέρθηκαν από 23 διαφορετικές λαϊκές αγορές στο ΜΠΟΡΟΥΜΕ μέσω του προγράμματος «Μπορούμε στη Λαϊκή».

Η ενεργή συμμετοχή στη δράση του ΜΠΟΡΟΥΜΕ είχε στόχο να εμπνεύσει ακόμα περισσότερο τον εθελοντισμό, αξία που διαπνέει το μεγαλύτερο μέρος των κοινωνικών δράσεων της εταιρείας σε επίπεδο Εταιρικής Υπευθυνότητας και ενισχύει τη διάδοση του μηνύματος της κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο.

*Λίγα λόγια για τo Μπορούμε

Το Μπορούμε είναι μία μη κερδοσκοπική οργάνωση με σκοπό τον περιορισμό της σπατάλης τροφίμων και την καταπολέμηση του υποσιτισμού στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο του προγράμματος «Διάσωση & Προσφορά Τροφίμων», καθημερινά, σώζει φαγητό και τρόφιμα από όλους τους πιθανούς δωρητές και το προσφέρει, μέσω κοινωφελών φορέων, στους ανθρώπους που βρίσκονται σε διατροφική ανασφάλεια. Με αυτόν τον τρόπο μειώνει την περιβαλλοντική επιβάρυνση και παράλληλα στηρίζει επισιτιστικά τις πιο ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

**Λίγα λόγια για τo Άσυλο Ανιάτων

Το Άσυλον Ανιάτων είναι κοινωφελές μη κερδοσκοπικό φιλανθρωπικό σωματείο με αποκλειστικό γνώμονα την εξυπηρέτηση των φιλανθρωπικών σκοπών του. Από το 1893 μέχρι σήμερα έχει παράσχει σε χιλιάδες άπορους ασθενείς, πάσχοντες από χρόνια νοσήματα, πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με εξειδικευμένο προσωπικό (ιατρικό και νοσηλευτικό) και, επιπροσθέτως, υπηρεσίες συντήρησης και διαβίωσης καθώς και ανακούφιση των οικογενειών τους από τις δυσβάσταχτες φροντίδες των ατόμων αυτών.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.