Ο ηθοποιός Άγης Εμανουήλ ξεκίνησε τρέχοντας από την Αθήνα και έχει ήδη φτάσει στην Αγγλία

Ο ηθοποιός – υπερμαραθωνοδρόμος έχει ήδη τρέξει τα 1.900 από τα 2.421 χιλιόμετρα με τελικό προορισμό την Γλασκώβη

Το «αδύνατο» δυνατό κάνει ο ηθοποιός Άγης Εμμανουήλ, ο οποίος αποφάσισε να τρέξει μέχρι την Γλασκώβη, όπου θα ξεκινήσει η διάσκεψη για το κλίμα. 

Ο ηθοποιός, υπερμαραθωνοδρόμος και ακτιβιστής έχει διανύσει ήδη 1.900 χλμ από τα 2.421 χλμ. που είναι η διαδρομή και ετοιμάζεται με φόρα να φτάσει στον τόπο όπου οι ηγέτες του κόσμου θα επιχειρήσουν να βρουν λύση στο μείζον ζήτημα της κλιματικής αλλαγής. Ο Άγης Εμανουήλ βρίσκεται στο Ηνωμένο Βασίλειο και πλέον είναι στην τελική ευθεία του στόχου του.

Ο Άγης Εμανουήλ τρέχει για το κλίμα, θέλοντας με τον δικό του τρόπο να εκφράσει την ανησυχία του για την κλιματική αλλαγή. «Στο Μάντσεστερ, έφηβοι στο δρόμο με ρώτησαν τι έκανα. “Τους προσκάλεσα να έρθουν να τρέξουν μαζί μου για λίγο, μιλήσαμε για το κλίμα. Δεν θα το είχα κάνει αυτό πριν», είπε πρόσφατα σε συνέντευξή του στο get to text.

Το ταξίδι του Άγη Εμμανουήλ ξεκίνησε τον Αύγουστο, συμβολικά από την Πνύκα. Στον δικό του υπερμαραθώνιο, πέρασε από το Μιλάνο και την Πάντοβα, την Λυόν και το Παρίσι. Σε κάθε τόπο είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει αλλού με ακτιβιστές για το κλίμα, με απλούς πολίτες όπου συζήτησαν για τον μέλλον. Μάλιστα, στη Γαλλία συναντήθηκε με εκπροσώπους της ελληνικής κοινότητας και υποστηρικτές που του έδωσαν τα δικά τους μηνύματα για το κλίμα.

Πηγή: lifo.gr