Ο Μαραθώνιος της Μαρίας για τη «Φλόγα»

Η Μαρία Κωνσταντάκη από τον Εasy 97.2 διένυσε 210 χιλιόμετρα με την υποστήριξη επωνύμων και ανωνύμων.

Λένε πως όταν έχεις μέσα σου τη φλόγα, μπορείς να καταφέρεις τα πάντα. Η Μαρία Κωνσταντάκη είχε στο μυαλό της αλλά και την καρδιά της τη Φλόγα, τον σύλλογο γονέων παιδιών με καρκίνο, και αυτή ήταν που την οδήγησε στον τερματισμό του Μαραθωνίου που τελέσθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η Μαρία Κωνσταντάκη, ραδιοφωνική παραγωγός του Εasy 97.2, ολοκλήρωσε με τεράστια επιτυχία τον μεγαλύτερο στόχο της ζωής της! Περπάτησε 5 μαραθωνίους μέσα σε 5 ημέρες, διανύοντας 42 χιλιόμετρα την ημέρα και συνολικά 210 χιλιόμετρα, από τις 18 μέχρι και τις 22 Οκτωβρίου. Με αφετηρία το Ναύπλιο και σημείο τερματισμού την Αθήνα, ξεπέρασε τον εαυτό της και κατάφερε να πραγματοποιήσει τον μεγαλύτερο και δυσκολότερο στόχο της ζωής της, με τεράστια σωματική κόπωση αλλά ακόμα μεγαλύτερη ψυχική ικανοποίηση. 

Με απόλυτη αφοσίωση, συγκέντρωση, προγραμματισμό και έχοντας δίπλα της μια ομάδα ανθρώπων που τη στήριζε κάθε στιγμή, περπάτησε για έναν και μόνο σκοπό: την ενίσχυση του Συλλόγου γονέων παιδιών με καρκίνο «Φλόγα». Ξεκινώντας από το Ναύπλιο και διασχίζοντας το Άργος, τις Μυκήνες, τη Νεμέα, το Χιλιομόδι, την αρχαία Κόρινθο, την Κόρινθο, το Λουτράκι, τα Ίσθμια, τους Αγίους Θεοδώρους, την Κινέτα, τα Μέγαρα, τη Νέα Πέραμο και τον Ασπρόπυργο, έχοντας τη συμπαράσταση κατοίκων και φορέων των περιοχών, έφτασε στο λιμάνι του Πειραιά την 5η ημέρα του Μαραθωνίου. Πλήθος κόσμου περπάτησε μαζί της από κει και μέχρι τον τερματισμό, το απόγευμα της Παρασκευής 22 Οκτωβρίου, στην πλατεία Κοτζιά.Η Μαρία Κωνσταντάκη κατά τη διάρκεια της 2ης μέρας του μαραθωνίου στη Νεμέα.

Στον τερματισμό της στο Δημαρχείο Αθηνών την υποδέχτηκε το ραδιοφωνικό της ταίρι από την πρωινή εκπομπή «Easy Breakfast» Στάθης Χριστοφορίδης, ενώ μαζί τους βρέθηκαν ο Κώστας Μπακογιάννης, δήμαρχος Αθηναίων, η Κατερίνα Γκαγκάκη, αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας και Κοινωνίας των Πολιτών, η Μαρία Τρυφωνίδη, πρόεδρος του Συλλόγου γονέων παιδιών με καρκίνο «Φλόγα», παιδιά και γονείς του συλλόγου, καθώς και φίλοι, θαυμαστές και συνάδελφοι της Μαρίας, χειροκροτώντας την υπεράνθρωπη προσπάθειά της!

Συμπαραστάστες σε αυτή την προσπάθεια βρέθηκαν άνθρωποι από διαφορετικούς χώρους, συμβάλλοντας ο καθένας με τον τρόπο του στην εκπλήρωση αυτού του του στόχου. Ο Θόδωρος Σκυλακάκης, αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, ο Αναστάσιος Παπαδόπουλος, αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας Ασπροπύργου, ο Θοδωρής Ιακωβίδης, πρωταθλητής άρσης βαρών, ο Kώστας Μαρτάκης, η Καλομοίρα, ο Mάρκος Σεφερλής, η Ντορέττα Παπαδημητρίου, ο Γιώργος Καρπής, ιδρυτής της Micro Skate Hellas, η «Running Team» του Ομίλου Σφακιανάκη, η Μαρία Γεωργάκαινα, ο Βασίλης Κουμεντάκος και η Φελίσια Τσαλαπάτη είναι κάποιοι από εκείνους που περπάτησαν και εμψύχωσαν τη Μαρία σε διάφορα σημεία της διαδρομής, ενώ η εμπορική διεύθυνση των ραδιοφώνων του Ομίλου Αntenna υποστήριξε από καρδιάς το όλο εγχείρημα.

Δίπλα στη Μαρία βρέθηκαν ο παθολόγος Γιώργος Λαμπρινούδης (Νοσοκομείο Υγεία), ο Μάκης Σολδάτος, φυσιοθεραπευτής (Φυσιοθεραπευτικό Τμήμα του Metropolitan General) αλλά και οι Γιάννης Μακρής και Γιάννης Ντιγκόζης από την εταιρεία Αrmonia-Zen Events, ο Νίκος Σφαρνάς, videographer, και η Ελίνα Μάλαμα.

Πάνω απ’ όλα, όμως, σημαντική ήταν η συμπαράσταση από τους καθημερινούς ανθρώπους που στήριζαν με τηλέφωνο ή sms την όλη ενέργεια. Ο Μαραθώνιος της Μαρίας για τη «Φλόγα» γίνεται για άλλη μία φορά αφορμή να σκεφτούμε το μεγαλείο της συνεργασίας αλλά και την ασύγκριτη χαρά της προσφοράς.

Πηγή: lifo.gr