Συμμαχία ελπίδας: Εγκαίνια τοπικού κέντρου εγγραφής εθελοντών δοτών μυελού των οστών στο Μαρούσι

Μια σημαντική συμμαχία, με στόχο την αύξηση του αριθμού των εθελοντών δοτών μυελού των οστών στην χώρα μας, υλοποιείται από τo Σωματείο «Σύλλογος ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» και το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

Στο πλαίσιο αυτό, την Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019, εγκαινιάστηκε το Τοπικό Κέντρο Εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Δήμου Αμαρουσίου, το οποίο θα λειτουργήσει και ως αφετηρία για κοινές δράσεις των δύο φορέων, προκειμένου να φθάσει σε κάθε έναν από τους δημότες των 325 Δήμων της χώρας το δυνατό μήνυμα εθελοντικής προσφοράς μυελού των οστών.

Το «παρών» στην τελετή των εγκαινίων, που τελέστηκαν από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλο, έδωσαν η Πρόεδρος του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κύριος Γιώργος Πατούλης, με την σύζυγό του και Πρόεδρο του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων κυρία Μαρίνα Πατούλη, καθώς και η Γενική Γραμματέας του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» κυρία Ινώ Κωσταντοπούλου και ο Επιστημονικός Υπεύθυνος του Συλλόγου κύριος Στέλιος Γραφάκος.

Στην ομιλία της η κυρία Βαρδινογιάννη τόνισε: «Η σημερινή ημέρα είναι πραγματικά ιδιαίτερη καθώς το Κέντρο αυτό αποτελεί ένα κρίκο της μεγάλης αλυσίδας Συνεργαζόμενων Κέντρων του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» σε όλη την Ελλάδα μέσα από τα οποία έρχονται κοντά μας νέοι εθελοντές δότες μυελού των οστών. Και μάλιστα ανήκει σε αυτά που υλοποιούνται από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, έναν σύμμαχο που έχει αγκαλιάσει την προσπάθειά μας, και με όχημα το «Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγή Υγείας».