Οι κότες και η κατσίκα «Μαρσέλο Μπιέλσα» της Λιντς σώζουν ένα χωριό στην Ουγκάντα

Μια οπαδός της αγγλικής ομάδας έκανε δωρεά με ζώα στην αφρικανική χώρα «βαφτίζοντας» τα με ονόματα του προπονητή και των παικτών. Ο Μαρσέλο Μπιέλσα και οι παίκτες της Λιντς βοήθησαν με τον τρόπο τους ένα χωριό στην Ουγκάντα, καθώς μια φίλαθλος των «παγωνιών» τους έστειλε μια κατσίκα και 17 κότες με τα ονόματα των αστεριών της ομάδας.Η 53χρονη Κέιτ Μέρφι έστειλε τα ζώα με τη βοήθεια της οργάνωσης Nkuringo Education and Community Support charity (NECS) που φροντίζει για την εκπαίδευση, τη φαρμακευτική περίθαλψη και το φαγητό σε ένα χωριό κοντά στο Μπουίντι Φόρεστ στην αφρικανική χώρα.

Η Κέιτ τον Αύγουστο του 2018 σε ένα ταξίδι που έκανε συνδέθηκε φιλικά με τους ανθρώπους στο χωριό και έκτοτε στηρίζει τη φιλανθρωπία, ενώ έχει αναλάβει προσωπικά να σπονσοράρει ένα κοριτσάκι, την Μπρίτζετ, για να μείνει στο σχολείο.

Παράλληλα, είναι μεγάλη οπαδός της Λιντς. Ακόμα και τον σύζυγό της τον γνώρισε σε έναν αγώνα της ομάδας, ενώ κανονίζει τις διακοπές της βάσει του προγράμματος των «παγωνιών».

Ορμώμενη από την αγάπη της για την ομάδα, στην τελευταία της δωρεά έδωσε ένα χρώμα «Λιντς», βαφτίζοντας τα ζώα με τα ονόματα των παικτών της ομάδας.Όμως, με τα λεφτά που συγκέντρωσαν υπήρχε δυνατότητα για την αγορά μόνο μιας κατσίκας και η Κέιτ βρέθηκε μπροστά σε ένα δίλημμα.«Η κατσίκα θα ήταν ο Μπιέλσα» τόνισε η Κέιτ, όμως ποια ονόματα παικτών θα έδιναν στις κότες; «Ήταν πολύ δύσκολο, δεν είναι εύκολο να διαλέξεις» πρόσθεσε.Επόμενος στόχος της είναι να στείλει μια «ομάδα» παλαίμαχων αστεριών της Λιντς στην Ανατολική Αφρική, για να κάνουν παρέα στην τωρινή «ομάδα» των πουλερικών.

Πηγή: sputniknews.gr