Ιατρικός εξοπλισμός και ιατρικό υλικό δωρεά στα Διαπόντια – Παρέλαβε η Δήμαρχος.

Ιατρικό εξοπλισμό και εκπαιδευτικό υλικό για τα μικρά παιδιά των Διαπόντιων Νησιών, δωρεά της “Ένωσης Ανθρωπιστικής Βοήθειας για την Ελλάδα”, παρέλαβε η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου εκφράζοντας τις ιδιαίτερες ευχαριστίες της για την πρωτοβουλία αυτή.

Η δωρεά αφορούσε σε δύο συσκευές ηλεκτροκαρδιογράφων, έναν κινητό χειρουργικό λαμπτήρα, ένα οξύμετρο rapid test covid-19, επιδέσμους, ιατρικά σκεύη, βιβλία, διάφορα σχολικά είδη καθώς και παιχνίδια για τα μικρά παιδιά στο Μαθράκι και την Ερείκουσα. Όπως ανέφερε ο ιδρυτής της “Ένωσης Ανθρωπιστικής Βοήθειας για την Ελλάδα” (Griechenlandhilfe) Erwin Schrumpf, στόχος είναι η στήριξη για βελτίωση των υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης και εκπαίδευσης των Διαποντίων στα πλαίσια του προγράμματος ενίσχυσης Μικρών Ακριτικών Νησιών.

Η δωρεά έγινε σε ειδική τελετή στην οποία, εκτός της Δημάρχου που παραλαμβάνοντας το ιατρικό και εκπαιδευτικό υλικό ευχαρίστησε θερμά τον κ. Schrumpf, παρέστησαν οι Αντιδήμαρχοι των τριών  νησιών καθώς και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σημειώνεται ότι ο International Hellenic Association (μη κερδοσκοπικός, μη κυβερνητικός, μη κομματικός οργανισμός με έδρα το Delaware των ΗΠΑ), έχει αρχίσει εδώ και μερικά χρόνια, μεταξύ πολλών άλλων προγραμμάτων και πρόγραμμα ενίσχυσης και επανα-κατοίκησης μικρών ακριτικών νησιών στο Αιγαίο και το Ιόνιο.

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Προγράμματος αυτού, ο IHA συνεργάζεται με πολλούς και διαφορετικούς οργανισμούς της ελληνικής διασποράς και όχι μόνο. Μεταξύ των συνεργαζόμενων οργανώσεων, συμπεριλαμβάνεται και η Αυστριακή “Ένωση Ανθρωπιστικής Βοήθειας για την Ελλάδα” (Griechenlandhilfe) από όπου και η συγκεκριμένη δωρεά.

Πηγή: corfutvnews.gr