Καρδίτσα: Ξεκινά η κατασκευή του νέου κτιρίου του Κέντρου Κοινωνικών Δραστηριοτήτων

Έργο, προϋπολογισμού 3.700.000 ευρώ

Ξεκινά η κατασκευή του νέου κτιρίου για τη στέγαση του Κέντρου Κοινωνικών Δραστηριοτήτων της Καρδίτσας.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας υπέγραψαν σήμερα το μεσημέρι τη σύμβαση του έργου, προϋπολογισμού 3.700.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος του 2023.

Το έργο έχει στόχο την αποπεράτωση και την κατασκευή προσθηκών στο υπάρχον κτίριο της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, πλησίον του Ιερού Ναού Ευαγγελίστριας, της Πινακοθήκης και του Αρχαιολογικού Μουσείου.

Καρδίτσα: Ξεκινά η κατασκευή του νέου κτιρίου του Κέντρου Κοινωνικών Δραστηριοτήτων

Το κέντρο θα λειτουργεί με την ευθύνη της Ιεράς Μητρόπολης, και οι χρήσεις του θα είναι, στον 1ο όροφο τράπεζα κοινωνικού συσσιτίου-εστίασης, κουζίνα και χώροι φιλοξενίας ευπαθών ομάδων εκτάκτων αναγκών, στον 2ο όροφο χώρος εκπαιδευτικών, ψυχαγωγικών, πολιτιστικών δραστηριοτήτων, στον 3ο όροφο αίθουσες κοινωνικών φροντιστηρίων και στον 4ο όροφο ξενώνες φιλοξενίας.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός δήλωσε: “Σε συνεργασία και συνέργεια με την Ιερά Μητρόπολη και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Τιμόθεο, τους αντιπεριφερειάρχες, τους περιφερειακούς συμβούλους, τις τεχνικές μας υπηρεσίες και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ στεκόμαστε αλληλέγγυοι με ενδιαφέρον και σεβασμό στο πλευρό των συνανθρώπων μας, που έχουν ανάγκη“. Υπογράμμισε ότι το κτίριο ήταν εγκαταλελειμμένο και προκαλούσε περιβαλλοντική και αρχιτεκτονική ρύπανση στην πόλη, ενώ μεταξύ άλλων είπε: “Σε μια δύσκολη εποχή για την κοινωνία και την οικονομία στηρίζουμε με έργα τις ευάλωτες, ευπαθείς ομάδες κάθε ηλικίας, δημιουργώντας μια σύγχρονη δομή κοινωνικών υπηρεσιών“.

O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Τιμόθεος, μεταξύ άλλων, ανέφερε σε δηλώσεις του, ότι σήμερα γίνεται πραγματικότητα ένα πολύ σπουδαίο έργο. “Δοξάζω τον Θεό μέσα από τα βάθη της ψυχής μου που φτάσαμε σε αυτήν την ώρα και όλες οι προσπάθειες πάρα πολλών ανθρώπων που ήρθαν κοντά μας και μας βοήθησαν, σήμερα παίρνουν σάρκα και οστά”. Μίλησε για την εμπιστοσύνη του Περιφερειάρχη στην πρόταση-πρόσκληση που του έγινε, και τόνισε, ότι η τοπική εκκλησία πλέον θα έχει αυτό το κτίριο για να μπορέσει να εγκαταστήσει όλη τη φιλανθρωπική διακονία της για την Καρδίτσα και το νομό. “Ο Διευθυντής μαζί με τους συνεργάτες του στη διεύθυνση τεχνικών έργων της Περιφέρειας, οι αντιπεριφερειάρχες, νυν και πρώην, ήρθαν και αγκάλιασαν αυτήν την προσπάθεια ώστε να εξυγιανθεί ο χώρος και να αρχίσει να λειτουργεί και να παράγει έργο σε δύσκολες εποχές“, σημείωσε ο κ. Τιμόθεος.

Πηγή: hessaliatv.gr