Δυο νέες χειρουργικές τράπεζες με δωρεά της Βουλής των Ελλήνων

Δυο υπερσύγχρονες χειρουργικές τράπεζες για ορθοπεδική και πλαστική- γενική χειρουργική χρήση παρέλαβε ο Χειρουργικός Τομέας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, η προμήθεια των οποίων έγινε με δωρεά της Βουλής των Ελλήνων μετά από πρόταση του Προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα και απόφαση του συνόλου των κομμάτων.

Οι εν λόγω τράπεζες αποτελούσαν διαχρονικό αίτημα των αντίστοιχων χειρουργικών ειδικοτήτων και θα αντικαταστήσουν πεπαλαιωμένες και εντελώς απαξιωμένες τεχνολογικά υπάρχουσες χειρουργικές τράπεζες, επομένως αυτή η σημαντική δωρεά θα αναβαθμίσει στο μέγιστο βαθμό τις υπηρεσίες που προσφέρουν στους πολίτες τα χειρουργεία του ΠΓΝΙ.
Οι νέες χειρουργικές τράπεζες ανήκουν στην αιχμή της τεχνολογίας, κατασκευάστηκαν από τον γερμανικό οίκο Trumpf και η προμήθειά τους κόστισε 85.000 ευρώ. Η κάθε χειρουργική τράπεζα ενσωματώνει όλες τις υπάρχουσες σύγχρονες τεχνολογίες (εξαιρετική ανθεκτικότητα λόγω κατασκευής από ειδικά κράματα υλικών, αντοχή σε βάρος μέχρι 400 kg, αξεσουάρ από ανθρακονήματα, μεγάλο εύρος κινήσεων κ.λπ.), επομένως εγγυάται σημαντικά μεγαλύτερη ακρίβεια, ασφάλεια και αποτελεσματικότητα της χειρουργικής πράξης.
Η διοίκηση του ΠΓΝΙ εκφράζει τις θερμότερες ευχαριστίες της στον Κωνσταντίνο Τασούλα και στη Βουλή των Ελλήνων συνολικά, που ανταποκρίθηκε μέσα στο πλαίσιο της κοινωνικής της αποστολής σε αίτημα του νοσοκομείου, με αποτέλεσμα να ολοκληρωθεί σύντομα η σημαντική αυτή δωρεά για τους πολίτες της Ηπείρου.

Πηγή: agon.gr