ΖΕΥΓΑΡΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑΣ: Ζευγάρι από την Αμερική προσφέρουν εθελοντικά στην ιεραποστολή της Εκκλησίας της Αλβανίας. Του π. Ηλία Μάκου. Μερικές από τις δραστηριότητες της Εκκλησίας της Αλβανίας των τελευταίων ημερών, δείχνουν, όπως και όλες οι υπόλοιπες, ότι στέκεται αληθινά «πλησίον» στον άνθρωπο.

Ζευγάρι, που ζει στην Αμερική, ο Στέφανος και η Θεοφανία Σαρηγιάννη, προσέφεραν εθελοντικά επί πολλούς μήνες στο ιεραποστολικό έργο της Ορθόδοξος Εκκλησίας της Αλβανίας.

Θαυμάζοντας την πλούσια και φωτεινή και φωτισμένη δράση του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου, που σχεδόν από την τέφρα της αναγέννησε την Ορθοδοξία στην Αλβανία, με πολύ κόπο και αγώνα, που συνεχίζεται μέχρι σήμερα, αλλά και με πολύ εμπιστοσύνη στο θέλημα του Θεού.

Για τους πιστούς η ιεραποστολή είναι μια πρόκληση, ώστε να μην αφήνονται να ατενίζουν στωικά τα συμβαίνοντα και με αδιαφορία. Δεν παραδίδονται σαν απλοί θεατές στη ροή του γεγονότος, αλλά δραστικά σπέρνουν, όπως και όσο μπορούν, το Λόγο του Θεού, που θα βρει γόνιμο έδαφος για να καρποφορήσει.

Στέφανος και Θεοφανία Σαρηγιάννη

Πηγή: ekklisiaonline.gr