Το Θέατρο Τέχνης “Kάρολος Κουν” υποστηρίζει το έργο της ΜΚΟ Zeuxis

Το έργο της ΜΚΟ Zeuxis υποστηρίζει το Θέατρο Τέχνης “Κάρολος Κουν” και διαθέτει μέρος των εσόδων της παράστασης των Ντάριο Φο και Φράνκα Ράμε “Όλο σπίτι, κρεβάτι και εκκλησία” που θα γίνει αυτή τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου, στην ενίσχυση της δράσης της οργάνωσης για τους ανήλικους πρόσφυγες και μετανάστες.

Το εμβληματικό έργο πραγματεύεται την κατάσταση της γυναίκας στον σύγχρονο κόσμο: γυναίκες, αδελφές, μητέρες, φίλες με ανάγκη για αγάπη και σεβασμό. Πρωτοανέβηκε το 1977, με τη Φράνκα Ράμε να παίζει όλους τους ρόλους. Έκτοτε παίζεται συνεχώς. Την παράσταση σκηνοθετεί ο Κωστής Καπελώνης και τη μουσική υπογράφει ο Σταμάτης Κραουνάκης. Παίζουν η Τζένη Κόλλια, η Αντωνία Καμπάκου, η Γιάννα Μαλακατέ και η Ράνια Παπαδάκου.

Η παράσταση πραγματοποιεί περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου θα παρουσιαστεί στις 9 μ.μ. στη σκηνή του Θεάτρου Τέχνης στην Πλάκα (Φρυνίχου 14). Στη συνέχεια θα ταξιδέψει στην Κεφαλλονιά (8 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου “Κέφαλος”), στην Αμαλιάδα (9 Φεβρουαρίου στο “Λαζαράκειο” Δημοτικό Μέγαρο) και στη Σύρο (16 και 17 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Θέατρο “Απόλλων”).

Η Zeuxis είναι μια νεοσύστατη Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση που χρηματοδοτείται από την Ελβετική Συνομοσπονδία με σκοπό να προσφέρει στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Εντοπίζοντας τον ελάχιστο αριθμό δομών για ασυνόδευτα κορίτσια αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα σπίτι γι’ αυτά, τον “Οίκο”, για 15 ανήλικα ασυνόδευτα κορίτσια πρόσφυγες και μετανάστριες. Επίσης, λειτουργεί και ένα Κέντρο Ημέρας Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης ανήλικων προσφύγων και μεταναστών που έχει στόχο να παράσχει εξειδικευμένη φροντίδα στα παιδιά με προβλήματα ψυχικής υγείας, καθώς και τα κατάλληλα δημιουργικά ερεθίσματα με σκοπό την ενίσχυση των ικανοτήτων και των δεξιοτήτων των ανηλίκων, αλλά και να προωθήσει ένα υποστηρικτικό πρότυπο ενσωμάτωσης των παιδιών στην τοπική κοινωνία.

Εισιτήρια για την παράσταση της Αθήνας διατίθενται στο ταμείο του θεάτρου και στο www.viva.gr