Εθελοντές φαρμακοποιοί παρόντες στο Κοινωνικό Φαρμακείο Βόλου

Θα βρίσκονται κάθε δεύτερη Τετάρτη του μήνα στο Πνευματικό Κέντρο

Την ενίσχυση του πρώην Κοινωνικού Φαρμακείου Βόλου, στηρίζει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Μαγνησίας, ο οποίος στο τελευταίο Διοικητικού Συμβουλίου έλαβε την απόφαση, σύμφωνα με την οποία την δεύτερη Τετάρτη κάθε μήνα, θα υπάρχει συνάντηση των εθελοντών φαρμακοποιών της Κοινωνικής Μέριμνας του Συλλόγου και της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, στο Πνευματικό Κέντρο, όπου στεγάζεται επί της οδού Κ.Καρτάλη και Ανθίμου Γαζή από τις 17:30 έως τις 20:00, για τακτοποίηση του φαρμακευτικού υλικού που συγκεντρώνεται εκεί.

Όπως επισημαίνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος «στις δύσκολες μέρες που περνάει η κοινωνία μας εκτιμούμε ότι αυτή η πρωτοβουλία του Συλλόγου μας θα τύχει θετικής αποδοχής από μέρους όλων, (η Κοινωνική Μέριμνα του Συλλόγου και της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος στηρίζουν τη συνέχιση του πρώην Κοινωνικού Φαρμακείου Βόλου που αφορά στη στήριξη των ιδρυμάτων της περιοχής μας).

Στο μεταξύ, στη Γενική Συνέλευση του Φ.Σ.Μ. και του ΔΙ.ΛΟ.Φ.ΜΑ. πάρθηκε η απόφαση του υποχρεωτικού ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων και για την επόμενη χρονιά 2022 με την ίδια σειρά όπως και στο έτος 2021. Η συγκεκριμένη απόφαση κοινοποιήθηκε και στην Περιφέρεια όπως ορίζεται από την Νομοθεσία.

Τέλος, σημειώνεται ότι μετά την ολοκλήρωση της Γενικής Συνέλευσης πραγματοποιήθηκε μια ενδιαφέρουσα και πλήρως ενημερωτική επιστημονική εκδήλωση της GlaxonSmithKline με θέμα: Η αξία του εμβολιασμού στην Covid εποχή : Το παράδειγμα της γρίπης και της μηνιγγίτιδας, με ομιλήτρια την κ. Λόκα Ευθαλία, MD Παιδίατρος.

Πηγή: magnesianews.gr