Εθελοντική Αιμοδοσία στην πλατεία Ελευθερίας

Και δράσεις για την δωρεά ομφάλιου αίματος από τον “Αιματοκρήτη”

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 16/11/2021 στην πλατεία Ελευθερίας και ώρες 17:00 – 20:30. Την αιμοδοσία διοργανώνει ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης» σε συνεργασία με τη μονάδα αιμοδοσίας του ΠΑΓΝΗ.  

Αίμα μπορούν να δώσουν όλοι οι υγιείς άνδρες και γυναίκες από 18-65 ετών. Πρέπει να είναι ξεκούραστοι, να έχουν περάσει δύο ώρες από το μεσημεριανό φαγητό και να έχουν μαζί τους την αιμοδοτική τους κάρτα ή το ΑΜΚΑ και την αστυνομική τους ταυτότητα. Δεν απαιτείται περίοδος αποκλεισμού για τους αιμοδότες που έχουν εμβολιαστεί έναντι της COVID-19 με την προϋπόθεση ότι αισθάνονται καλά μετά τον εμβολιασμό. Σε περίπτωση ήπιων αντιδράσεων πρέπει να περιμένουν 7 ημέρες μετά την πάροδο των συμπτωμάτων.  

Σημαντικό είναι ότι ο «Αιματοκρήτης» και οι συνεργαζόμενοι φορείς δε διαθέτουν τράπεζα αίματος, ούτε διαχειρίζονται το αίμα που συλλέγεται.  Οι αιμοδότες έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τις μονάδες που έχουν προσφέρει σε περίπτωση μελλοντικής ανάγκης σε αίμα, δικής τους ή οικείων τους προσώπων. Επίσης, στον χώρο της αιμοδοσίας μπορεί να γίνει αίτηση για έκδοση ηλεκτρονικής κάρτας για όσους αιμοδότες δεν την έχουν ακόμη προμηθευτεί. 

Αιμοδοσία πλατεία Ελευθερίας

Δράση για την Παγκόσμια Ημέρα Δωρεάς Ομφάλιου Αίματος-Βραβεύσεις σε ζευγάρια που δώρισαν ομφάλιο αίμα 

Παράλληλα με την αιμοδοσία και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δωρεάς Ομφάλιου Αίματος θα υπάρχει περίπτερο για ενημέρωση εγκύων και διανομή πληροφοριακού υλικού για το ευρύτερο κοινό, ενώ θα τιμηθούν από τον «Αιματοκρήτη» τα ζευγάρια που κατά την περίοδο της πανδημίας χάρισαν ομφάλιο αίμα στα πλαίσια της καμπάνιας του συλλόγου. Την ενημερωτική εκδήλωση στηρίζει η Δητοβ και η Περιφέρεια Κρήτης.

Ομφάλιο αίμα

Πηγή: cretalive.gr