Η ΕΟΕ άλλαξε την πρόταση για τις ολυμπιακές υποτροφίες- Χωρίς όριο ηλικίας και 12.000 ευρώ εισόδημα

Η ΕΟΕ συνεδρίασε εκτάκτως και άλλαξε την πρότασή της για τις ολυμπιακές υποτροφίες που τα χρήματα θα μοιράζονταν σε 11 αθλητές. 

Η ΕΟΕ μετά τις αντιδράσεις που υπήρξαν για τις ολυμπιακές υποτροφίες άλλαξε την πρόταση. Χωρίς όριο ηλικίας και 12.000 ευρώ εισόδημα.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, συνεδρίασε εκτάκτως, μετά από εισήγηση του προέδρου της Σπύρου Καπράλου, που είχε αναφερθεί γα το θέμα αποκλειστικά στο Sportime. Η ΕΟΕ άλλαξε την πρότασή της και στη λίστα των 11 αθλητών που θα μοιράζονταν τα χρήματα της ολυμπιακής αλληλεγγύης της ΔΟΕ, θα δοθούν στους αθλητές και αθλήτριες που πήραν μέχρι και την 12η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Επίσης, έφυγε το όριο ηλικίας, αλλά παραμένει το πλαφόν στο εισόδημα που είναι μέχρι 12.000 ευρώ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΕ.

«Η Επιτροπή Αθλητών της ΕΟΕ συνήλθε εκτάκτως την Κυριακή 14/11 έπειτα από συνεννόηση με τον πρόεδρό της ΕΟΕ Σπύρο Καπράλο, για να υποβάλλει την πρόταση της για τις Ολυμπιακές υποτροφίες.

Με γνώμονα πάντα την ίση και δίκαιη μεταχείριση όλων των αθλητών μας, η πρόταση μας για τις Ολυμπιακές Υποτροφίες της ΔΟΕ είναι, στους ήδη 11 επιλεγέντες αθλητές/τριες να προστεθούν επίσης:

Όσοι επιπλέον αθλητές/τριες κατέλαβαν μέχρι 12η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες Τόκιο 2020, χωρίς όριο ηλικίας που έχουν εισοδήματα από χορηγίες μικρότερο των 12.000 ευρώ ετησίως.

Στόχος όλων μας θα πρέπει να είναι η βοήθεια προς όσο το δυνατόν περισσότερους αθλητές/τριες γίνεται, ώστε να προετοιμαστούν στο μέγιστο καλύτερο δυνατό βαθμό, να προκριθούν και να συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι 2024 χωρίς διακρίσεις, βάζοντας ως προτεραιότητα όσους το έχουν περισσότερο ανάγκη».

Πηγή: sportime.gr