Μπεναλουάν: «Ξεκίνησα τη φιλανθρωπία για μένα αλλά έγινε κίνημα»

Ο Γιοχάν Μπεναλουάν έχει μοιράσει είδη πρώτης ανάγκης σε αστέγους, με την φιλανθρωπική του δράση να γίνεται γνωστή έως και την Ιταλία. Ο Τυνήσιος αμυντικός του Άρη, που είναι και υποψήφιος για σχετικό βραβείο της FifPro έπαιξε στη Φλωρεντία στο δεύτερο μισό της σεζόν 2015-2016 και έτσι η ιστοσελίδα violanews αναπαράγει το ρεπορτάζ της ilfattoquodiano.it που κάνει εκτενή αναφορά στην κοινωνική του προσφορά.

«Το ποδόσφαιρο αντιπροσωπεύει μόνο το 50% της ζωής μου, αλλά το πιο σημαντικό πράγμα στο ποδόσφαιρο δεν είναι τα χρήματα που φέρνει, είναι όλες οι πόρτες που μπορεί να ανοίξει στον κόσμο. Ξεκίνησα τη φιλανθρωπία όταν ήμουν στην Αγγλία, γιατί στην Αγγλία έχει πολύ κόσμο στο δρόμο. Το έκανα για τον εαυτό μου. Ήμουν με έναν φίλο. Τράβηξε μια φωτογραφία και μετά την ανάρτησή της στο διαδίκτυο πολλοί είπαν ότι ενδιαφέρονται να βοηθήσουν ή να κάνουν κάτι παρόμοιο. Έτσι κατάλαβα ότι μπορούσαμε να ξεκινήσουμε ένα κίνημα», δηλώνει ο έμπειρος ποδοσφαιριστής στην ιταλική ιστοσελίδα.

Για να συνεχίσει: «Τώρα, κάθε εβδομάδα, οκτώ με δέκα άτομα έρχονται μαζί μου. Φέρνουν ρούχα, φάρμακα, τρόφιμα, τα πάντα. Ας κάνουμε μια βόλτα στην πόλη και ας μοιραστούμε πράγματα. Μερικές φορές, μοιραζόμαστε μόνο μερικές λέξεις, γιατί οι άνθρωποι στο δρόμο χρειάζονται λόγια, για να νιώσουν ότι δεν είναι μόνοι. Αυτό είναι πραγματικά σημαντικό».

Πηγή: metrosport.gr