Το Βενιζέλειο νοσοκομείο κάθε Σάββατο βρίσκεται στην Λότζια – H χειρονομία που σώζει ζωές

Τους εθελοντές του «Αιματοκρήτη» στην κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Βενιζελείου νοσοκομείου, η οποία κάθε Σάββατο βρίσκεται στη Λότζια, αναζήτησε η εκπομπή «Ανδριανή»

«Η καρδιά μας χρειάζεται αίμα», έλεγε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, και επέμεινε πως η πανδημία δεν πρέπει να σταθεί εμπόδιο στην αιμοδοσία. «Η Εθελοντική αιμοδοσία είναι βασικός κανόνας πυλώνας της δημόσιας υγείας. Είναι μια κίνηση αγάπης και αλληλεγγύης για τον συνάνθρωπο. Είναι μια απλή χειρονομία που σώζει ζωές, μια κίνηση αναγκαία, όσο και πολύτιμη», δήλωσε η Πρόεδρος της 

όταν για πρώτη φορά άνοιξε τις πύλες του Προεδρικού Μεγάρου στην κοινωνία, όπως έλεγε, στους εθελοντές αιμοδότες.

Τους εθελοντές του «Αιματοκρήτη» στην κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Βενιζελείου νοσοκομείου, η οποία κάθε Σάββατο βρίσκεται στη Λότζια,αναζήτησε η εκπομπή «Ανδριανή» και η Ανδριανή Αγγελιδάκη.

Τα μέλη του Παγκρήτιου Σύνδεσμου εθελοντών αιμοδοτών και δωρητών οργάνων σώματος «Αιματοκρήτης» είναι οι κατάλληλοι άνθρωποι για να καθοδηγήσουν και ενημερώσουν σωστά για την εθελοντική αιμοδοσία.

Βήμα-βήμα η διαδικασία:

Μετράμε την πίεση και με ένα απλό και ανεπαίσθητο τσίμπημα στο δάχτυλο γίνεται μέτρηση της αιμοσφαιρίνης για να καταγραφούν τα επίπεδα του αιματοκρήτη και να διαπιστώσει ο γιατρός αν είναι ασφαλές ο εθελοντής να δώσει αίμα.

Πηγή:neakriti.gr