Θεσσαλονίκη: Έπιασαν δουλειά οι Περβολάρηδες -Ομορφαίνουν την πόλη με δυο κινήσεις

Ζωή και χρώμα σε μια μικρή γωνιά στη γειτονιά τους έδωσαν μέλη των «Περβολάρηδων Θεσσαλονίκης» βάφοντας παρατημένες ζαρντινιέρες και φυτεύοντας καλλωπιστικά και αρωματικά φυτά.

Το ραντεβού για τη δράση δόθηκε, χθες, στο παρκάκι της Μικράς Ασίας με Μυριοφύτου, κάτω από το πάρκινγκ του γηπέδου του ΠΑΟΚ. Μέλη των «Περβολάρηδων», μιας κοινότητας εθελοντών που δραστηριοποιείται από το 2013 αλλά και γείτονες συναντήθηκαν στο σημείο όπου υπάρχουν δύο βρώμικες και παρατημένες ζαρντινιέρες και τις «μεταμόρφωσαν», ενώ καθάρισαν από τα απορρίμματα και το πάρκο.

Καθαρίζουν και ομορφαίνουν την πόλη
«Θέλουμε να κινητοποιήσουμε τους γείτονες για τον δημόσιο χώρο», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Φίλιππος Πολατσίδης από τους «Περβολάρηδες», δίνοντας το στίγμα της παρέμβασης. Όπως περιέγραψε, δύο ζαρντινιέρες καλλωπίστηκαν με την επεξεργασία του χώματος, την προσθήκη κομπόστ από τα απορρίμματα της συλλογικής κουζίνας των εθελοντών και την φύτευση. «Τις βάψαμε με λευκό χρώμα και τις καθαρίσαμε, βάλαμε ταμπελάκια και ευελπιστούμε οι γείτονες να τις φροντίσουν» είπε ο κ. Πολατσίδης.

Σημειώνεται ότι οι Περβολάρηδες Θεσσαλονίκης σχεδιάζουν και αναπτύσσουν πρωτοβουλίες «που υποστηρίζουν έναν αυξανόμενο αριθμό ανθρώπων που αγωνίζονται να επιβιώσουν και να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες και που βιώνουν κοινωνικοοικονομικό αποκλεισμό λόγω απώλειας εισοδήματος, έλλειψης στέγης ή επειδή κατηγοριοποιούνται ως πρόσφυγες και μετανάστες».

Πηγή: iefimerida.gr