ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΙΣ 3 ΚΑΙ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗ ΧΑΝΘ

Την Παρασκευή 3 και Σάββατο 4 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία στη ΧΑΝΘ – Πώς θα κλείσετε ραντεβού για να προσέλεθετε στην αιμοδοσία
Την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021 (9.00πμ – 16.00 μμ) και το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου  2021 (9.00 πμ – 14.00 μμ) θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία στη ΧΑΝΘ, αφιερωμένη στον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών «Πηγή Ζωής» που προσφέρει αίμα σε ανθρώπους που πάσχουν από θαλασσαιμία (μεσογειακή αναιμία).
Παράλληλα, στο φουαγιέ του ιστορικού κτηρίου της ΧΑΝΘ θα φιλοξενηθεί και η Έκθεση Ζωγραφικής με τίτλο «Ελπίδα-Ζωή». Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Βέτα Μουζακίτη, Γιώργος Λένης, Λίτσα Μάγκου Καραχάλιου, Λουκία Ορφανού, Μαρία Λουμπούρδη, Μαρίνα Στάθη, Ματίνα Σιώκη, Πηνελόπη Καπετανούδη, Σοφία Φουντουλάκη, Στέλλα Χαβιαροπούλου-Stella Caviart.

Την 5η Εθελοντική Αιμοδοσία στη ΧΑΝΘ συνδιοργανώνουν οι κοινωνικοί φορείς: Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ), Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ), Όλοι Μαζί Μπορούμε, ΧΑΝΘ, Πηγή Ζωής, Ελληνικός Σύλλογος Θαλασσαιμίας, Γυναίκες Χωρίς Σύνορα, Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυριών, ΠΑΣΓ Καλλιπάτειρα (Παράρτημα Θεσσαλονίκης), Θερμαΐδες, Σύλλογος Φίλων Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, Αγροτική Παιδική Φωλιά ΒΕ, Αχτίδα, Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου, Bloode, ΠΡΟ.Τ.Ε.Κ.Τ.Α. Θεσσαλονίκης, Σύνδεσμος Φιλίας Ελλάδας – Ισραήλ, RED-Y.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Κέντρου Αιμοδοσίας ΑΧΕΠΑ, του Κέντρου Αιμοδοσίας Άγιος Παύλος και του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ». O Σύλλογος ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ μέσω της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, στα 6 χρόνια της λειτουργίας της έχει επιτύχει να εγγράψει στο Εθνικό και Παγκόσμιο Αρχείο περισσότερους από 120.000 νέους εθελοντές δότες, από τους οποίους 130 έχουν βρεθεί συμβατοί και έχουν δώσει μόσχευμα σε ισάριθμους ασθενείς. Όμως ο στόχος, που είναι να καλύπτονται άμεσα οι ανάγκες των Ελλήνων, και όχι μόνο, ασθενών, παιδιών και ενηλίκων σε μοσχεύματα, χρειάζεται ακόμα πολύ δρόμο για να επιτευχθεί. Γι’ αυτό, η προσπάθεια της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών συνεχώς εντείνεται. Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης μέλη του Συλλόγου “ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ” θα ενημερώνουν τους ενδιαφερόμενους και θα καταγράφουν τους εθελοντές αιμοδότες που θέλουν να γίνουν και εθελοντές δότες μυελού των οστών.
Η 5η Εθελοντική Αιμοδοσία στη ΧΑΝΘ γίνεται στο πλαίσιο του κοινού προγράμματος ΧΑΝΘ και ΤΙΤΑΝ «ΜΕΤΡΑΜΕ ΧΡΟΝΙΑ – ΜΕΤΡΑΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ», που έχει στόχο την υλοποίηση κοινωνικών και περιβαλλοντικών δράσεων για την επέτειο των 100 χρόνων από την ίδρυση της ΧΑΝΘ.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας του δήμου Θεσσαλονίκης και των δήμων Πυλαίας – Χορτιάτη και Καλαμαριάς.
Για να κλείσετε ραντεβού για να προσέλεθετε στην αιμοσοδία πατήστε εδώ.

Πηγή: voria.gr