Το ΜΚΣ ΔΕΣΜΟΣ στέκεται αρωγός στο έργο του Ασύλου Ανιάτων

Με τη διαχρονική υποστήριξη του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου ΔΕΣΜΟΣ ενισχύεται η προστασία και φροντίδα των περιθαλπόμενων.

Το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο ΔΕΣΜΟΣ υποστηρίζει για ακόμα μία φορά το Άσυλο Ανιάτων και το έργο του με την προσφορά 10.000 προστατευτικών μασκών μιας χρήσης για τις ανάγκες φροντίδας των περιθαλπόμενων. Η σημαντική αυτή δωρεά αποδεικνύει έμπρακτα τη στήριξη του σωματείου ΔΕΣΜΟΣ στο Άσυλο Ανιάτων που είναι πάντα σε ετοιμότητα συμβάλλοντας σε οποιαδήποτε ανάγκη προκύψει.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το σωματείο ΔΕΣΜΟΣ στηρίζει και διαφυλάσσει το έργο και τη λειτουργία του Ασύλου Ανιάτων με την υλοποίηση ουσιαστικών δωρεών. Μέχρι σήμερα έχει μεσολαβήσει στη δωρεά πάνω από 17.000 προστατευτικών μασκών μιας χρήσης, αντισηπτικών, και περισσότερων των 300 κιλών μόσχου. Με τον τρόπο αυτό καλύπτονται βασικές ανάγκες για υγειονομικό υλικό για την προστασία των περιθαλπόμενων καθώς και διατροφικές ανάγκες για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο ΔΕΣΜΟΣ, που ιδρύθηκε από μια ομάδα νέων, δυναμικών ατόμων με όραμα να βελτιώσουν την προσφορά στην Ελλάδα, είναι πάντα δίπλα στο Άσυλο Ανιάτων, ανταποκρινόμενο σε κάθε αίτημα για υποστήριξη. 

Η κα Ιωάννα Ηλιάδη, Πρόεδρος του Ασύλου Ανιάτων, δήλωσε σχετικά «Ευχαριστούμε θερμά τo ΜΚΣ ΔΕΣΜΟΣ για τη διαχρονική στήριξή του. Είναι πάντοτε πρόθυμο, με περίσσια σοβαρότητα και συνέπεια, να υποστηρίξει οποιαδήποτε ανάγκη μας, ανταποκρινόμενο στα εκάστοτε αιτήματά μας. Η στήριξη, η φροντίδα και η αγάπη του ΔΕΣΜΟΥ για το έργο που επιτελούμε μας γεμίζει δύναμη, γνωρίζοντας ότι έχουμε αγαπημένους φίλους και υποστηρικτές στην προσπάθειά μας να διατηρήσουμε το υψηλό επίπεδο συνθηκών περίθαλψης των ενοίκων του Ιδρύματός μας».

Λίγα λόγια για το Άσυλο Ανιάτων

Είναι το πρώτο φιλανθρωπικό σωματείο που ιδρύθηκε στην Ελλάδα και λειτουργεί αδιαλείπτως από το 1893 χωρίς καμία κρατική επιχορήγηση. Το 1972, ίδρυσε το Ίδρυμα Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων (ΙΠΧΠ), που εδρεύει στην  Κυψέλη με στόχο την περίθαλψη  ασθενών  οι οποίοι πάσχουν από ανίατες ασθένειες, παραπληγίες, τετραπληγίες, εγκεφαλοπάθειες, σκλήρυνση κατά πλάκας και παθήσεις του κεντρικού νευρικού συστήματος. Η δομή αυτή αποτελεί πρότυπο για την δευτεροβάθμια κοινωνική φροντίδα στον τόπο μας, προσφέρει στους ασθενείς 24ωρη υποστήριξη και απασχολεί 110 άτομα, διαφόρων ειδικοτήτων (ιατρούς, φυσίατρους, φυσικοθεραπευτές, νοσοκόμους, εργασιοθεραπευτές, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό). Σκοπός του είναι η βελτίωση του επιπέδου ζωής των συνανθρώπων μας που πάσχουν από κινητική αναπηρία (επίκτητη ή κληρονομική). Στο σύνολο των 128 χρόνων λειτουργίας του, έχει φροντίσει και περιθάλψει με στοργή περίπου 8.000 περιθαλπόμενους.

Σχετικά με το ΔΕΣΜΟ

Ο ΔΕΣΜΟΣ είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο που λειτουργεί ως αποτελεσματικός και αξιόπιστος συνδετικός κρίκος για την κοινωνική προσφορά στην Ελλάδα. Για να το πετύχει αυτό συνεργάζεται στενά αφενός με δωρητές του ιδιωτικού τομέα, αφετέρου με πάνω από 800 φορείς και κοινωφελείς οργανισμούς σε όλη τη χώρα, στηρίζοντας ενεργά το έργο τους και αναλαμβάνοντας δράσεις και πρωτοβουλίες που εστιάζονται στους εξής τομείς: Κοινωνική Πρόνοια, Οικοδόμηση Ενός Καλύτερου Μέλλοντος, Υγεία, Αντιμετώπιση και Αποκατάσταση Κρίσεων. Ο ΔΕΣΜΟΣ ιδρύθηκε το 2012 στην Αθήνα και από το 2013 λειτουργεί γραφείο και στη Θεσσαλονίκη.

Πηγή: newpost.gr