Ο δήμαρχος Καβάλας θα κάνει λαχανόκηπο για τα παιδιά του Κ.Δ.ΑΠ. της «Δημωφέλεια»

Στο πλαίσιο της διεθνούς ημέρας ατόμων με αναπηρίες, μέλη του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης (Κ.Δ.ΑΠ.) ατόμων με αναπηρίες του Δήμου Καβάλας επισκέφτηκαν τοπικούς φορείς και συγκεκριμένα, τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, τον δήμαρχο Καβάλας, τον πρόεδρο της κοινωφελούς επιχείρησης Δήμου Καβάλας «Δημωφέλεια», τον πρόεδρο του Ν.Π.Δ.Δ. «Δημοτική Κοινωνική Αλληλεγγύη-Προσχολική Αγωγή» του Δήμου Καβάλας, τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας και άλλους, με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας, της ανεξαρτητοποίησης και της ανάπτυξης της κοινωνικότητάς τους, που αποτελεί πρώτιστο μέλημα του εξειδικευμένου προσωπικού του Κέντρου.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, η ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών και η ανάγκη των ατόμων με αναπηρίες, να δημιουργήσουν μία βαθύτερη επικοινωνιακή σύνδεση με την κοινωνία, έγινε αντιληπτή στην διάρκεια της επίσκεψής τους στο γραφείο του δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη, στον οποίο μετέφεραν ιδιαίτερα μηνύματα για την ημέρα, μέσα από την τέχνη και τον γραπτό λόγο, μέσω του οποίου εξέφρασαν συναισθήματα και επιθυμίες. Επίσης, κατέθεσαν αιτήματα, όπως η δημιουργία λαχανόκηπου στο κέντρο της πόλης, το οποίο έγινε αποδεκτό από τον δήμαρχο Καβάλας, ενώ δόθηκε βάση και στην ανάγκη  οργάνωσης δραστηριοτήτων, που αποβλέπουν στην ενδυνάμωση της αυτοαντίληψης και ενίσχυσης της λεπτής κινητικότητας.

Στην επίσκεψη στην «Δημωφέλεια» συνομίλησαν με τον πρόεδρο, Παναγιώτη Αγγελίδηκαι μέσα από διάφορες δράσεις, όπως την δημιουργία παζλ κ.α., μετέφεραν τα βαθύτερα μηνύματά τους, όχι μόνο για την διεθνή ημέρα των ατόμων με αναπηρίες, αλλά και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους. Το δικό του μήνυμα έστειλε και ο Π. Αγγελίδης, ο οποίος δήλωσε τα εξής: «Η σημερινή ημέρα πρέπει να αποτελέσει μία ημέρα στοχασμού και έκφρασης ειλικρινούς ενδιαφέροντος για τα άτομα με αναπηρίες. Θα πρέπει, συλλογικά, να μεριμνήσουμε, ώστε όλοι οι συμπολίτες μας, να έχουν πρόσβαση σε απρόσκοπτες μετακινήσεις, στην εκπαίδευση, στα ψηφιακά μέσα, καθώς και στην πρόσβασή τους σε δημόσια κτίρια και σε πηγές πληροφόρησης για την ενίσχυση της συμμετοχής τους στην κοινωνία και στην αγορά εργασίας. Ας γίνει η παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία, η αφορμή να αντιληφθούμε ότι, η διαφορετικότητα συνδέεται με την μοναδικότητα και να εναντιωθούμε σε κάθε ενέργεια που εμπεριέχει, έστω και ψήγματα, διαχωρισμού και αποκλεισμού. Παράλληλα, το μήνυμα που μεταφέρει ο στίχος του τραγουδιού «είναι ένα παζλ η ζωή, όλα τα κομμάτια μαζί», να το εφαρμόσουμε στην πράξη, όπως και το παζλ που συμπληρώσαμε σήμερα όλοι μαζί, ο καθένας βέβαια με τον δικό του μοναδικό τρόπο, κατά την διάρκεια της επίσκεψης των παιδιών από το Κ.Δ.ΑΠ.-ΜΕΑ που διαχειρίζεται η «Δημωφέλεια».

Πηγή: k-tipos.gr