Ρώσοι εθελοντές έσωσαν γαϊδουράκι που βρέθηκε σε αυτοκινητόδρομο με σπασμένα πόδια

Ένας κάτοικος της Βόρειας Οσετίας βρήκε ένα τραυματισμένο γαϊδουράκι σε έναν αυτοκινητόδρομο. Το μικρό ζώο αιμορραγούσε και είχε σπασμένα πόδια. Χάρη σε μία ομάδα εθελοντών, το μωρό υποβλήθηκε σε επέμβαση και τώρα αναρρώνει.Ο Έντουαρντ οδηγούσε το αυτοκίνητό του σε έναν αυτοκινητόδρομο στο Βλαντικαβκάζ όταν είδε ένα μικρό γαϊδουράκι και έναν ενήλικο γάιδαρο στην άκρη του δρόμου.

Το μικρό ζώο δεν μπορούσε να σταθεί όρθιο, τα πόδια του ήταν γεμάτα αίμα. Ο ενήλικος γάιδαρος ήταν ήδη νεκρός. Ο άνδρας επικοινώνησε μία ομάδα που βοηθάει άστεγα ζώα.

Ο Έντουαρντ μετέφερε τον γάιδαρο στην κλινική, όπου του έκαναν ακτινογραφία. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το μωρό είχε κατάγματα στα αριστερά θωρακικά και πυελικά άκρα.Καθώς στην κλινική εκείνη δεν υπήρχε ο απαραίτητος εξοπλισμός για εγχείρηση και θεραπεία, η Νταρίνα, εθελόντρια της οργάνωσης για αδέσποτα ζώα, bezdomnih.net, αναζήτησε για το κατάλληλο μέρος για την περίθαλψη του ζώου και ξεκίνησε έναν έρανο για τη μεταφορά του στη Μόσχα.

Ο γάιδαρος υποβλήθηκε σε επιτυχή χειρουργική επέμβαση στη Μόσχα, όπου οι κτηνίατροι διαπίστωσαν ότι το μωρό γαϊδουράκι ήταν κορίτσι και την ονόμασαν Γκρούνια.Το προσωπικό της κτηνιατρικής κλινικής δέθηκε συναισθηματικά πολύ με τη μικρή Γκρούνια και σκέφτονται να την κρατήσουν μαζί τους ακόμη και αφού αναρρώσει πλήρως.

Πηγή: sputniknews.gr