Ερυθρός Σταυρός: Γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού με μεγάλη δράση για παιδιά στην Αθήνα

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, ο μεγαλύτερος και αρχαιότερος ανθρωπιστικός και εθελοντικός οργανισμός στην Ελλάδα, τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού (5/12), διοργανώνοντας μεγάλη εκδήλωση για παιδιά και εφήβους στο κέντρο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου 2021, στην Πλατεία Καπνικαρέας, εθελοντές και προσωπικό του Τομέα Νεότητας και Κοινωνικής Πρόνοιας του Ε.Ε.Σ. πραγματοποίησαν δράση για παιδιά και εφήβους, στοχεύοντας μέσα από δραστηριότητες και διαδραστικά παιχνίδια στη διάδοση του Ερυθροσταυρικού πνεύματος και της υπέρτατης αξίας του εθελοντισμού στους νέους.

Παράλληλα, τα παιδιά συμμετείχαν σε βιωματική δράση με αφορμή τις 7 Θεμελιώδεις Αρχές του Κινήματος, γνωρίζοντας μέσα από πολυάριθμες δραστηριότητες τη μακρά ιστορία του μεγαλύτερου Ανθρωπιστικού Οργανισμού παγκοσμίως.

Στο τέλος της δράςης διανεμήθηκαν αναμνηστικά δώρα στους συμμετέχοντες. 

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της δράσης τηρήθηκαν αυστηρά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα κατά της μετάδοσης του κορονοϊού, ενώ οι δραστηριότητες ήταν διαμορφωμένες κατάλληλα ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Πηγή: newsbomb.gr