Περιστέρι: Δωρεά αναπηρικών αμαξιδίων από το δήμο στο 1ο Ειδικό Δημοτικό

Ειδικό Δημοτικό Σχολείο

Μία πρωτοποριακή δράση ανακύκλωσης του Δήμου Περιστερίου απέφερε την απόκτηση τριών αναπηρικών αμαξιδίων ειδικού τύπου, τα οποία παραδόθηκαν στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, ώστε να καλυφθούν ανάγκες των μαθητών.

Η δράση ανακύκλωσης έχει την ονομασία «Ανακυκλώνω καπάκια – Βοηθάω – Κινούμαι»και στοχεύει στο να συγκεντρώνονται καπάκια από τους δημότες, τα οποία παραδίδονται σ’ έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, ο οποίος ονομάζεται «Πράσινο σπίτι». Εκεί γίνεται η διαλογή τους και στη συνέχεια προωθούνται για την ανακύκλωσή τους, η οποία φέρνει την ανταπόδοση.

Με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, ο δήμαρχος, Ανδρέας Παχατουρίδης, μετέβη στο σχολείο και παρέδωσε τα αμαξίδια στον διευθυντή Χρήστο Γιαννόπουλο, ενώ τα παιδιά, για να ευχαριστήσουν για την πρωτοβουλία, έψαλαν τα κάλαντα.

«Αυτά τα κάλαντα αντηχούν με ιδιαίτερη ευαισθησία στ’ αυτιά μας και βγάζουν προς τα έξω παντού, το βαθύτερο νόημα της ανθρωπιάς και της αγάπης που χρωστάμε όλοι εμείς τούτες τις γιορτινές ημέρες, σ’ αυτά τα ξεχωριστά παιδιά μας», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Παχατουρίδης.

Πριν από λίγους μήνες και πάλι με το συγκεκριμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης που εφαρμόζει, ο Δήμος Περιστερίου είχε παραδώσει δύο αμαξίδια στο ογκολογικό νοσοκομείο «Άγιοι Ανάργυροι» για την κάλυψη των αναγκών του.

Η δράση για τη συγκέντρωση καπακιών συνεχίζεται και οι δημότες μπορούν να τα παραδίδουν σε εργάσιμες ώρες στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο (Αγ. Βασιλείου 62, έναντι του Άλσους Περιστερίου).

Πηγή: alfavita.gr