Διοργανωτές εκδηλώσεων ενώνουν τις δυνάμεις τους για φιλανθρωπικό σκοπό

Σ’ αυτό το (προ)χριστουγεννιάτικο γκαλά, το βασικό συστατικό του μενού είναι η αγάπη, αυτή που απλόχερα προσφέρουν όσοι βοηθούν τον συνάνθρωπό τους σε ανάγκη. Τους ανθρώπους αυτούς σκέφτηκαν να βοηθήσουν, με τη σειρά τους, διοργανωτές εκδηλώσεων διαφόρων εταιρειών από τη Θεσσαλονίκη με μια γιορτή που διοργανώνουν στις 22 Δεκεμβρίου, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν εξ ολοκλήρου στον σύλλογο γονέων παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες Β. Ελλάδας «Λάμψη».

Με εκπλήξεις και δώρα για μικρούς και μεγάλους και με πολλή μουσική, οι διοργανωτές αυτές της ξεχωριστής εκδήλωσης δίνουν έναν πραγματικό αγώνα δρόμου αυτές τις ημέρες προκειμένου να είναι όλα έτοιμα στην ώρα τους, όπως εξηγεί, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», ο Νίκος Βογιατζής, ένας εκ των εμπνευστών της ιδέας.

«Πριν από έναν μήνα, δυστυχώς ο καρκίνος χτύπησε την πόρτα ενός πολύ οικείου μας προσώπου, με το οποίο είμαστε παιδικοί φίλοι και συμμετέχει στην ομάδα μας. Η μόλις 3,5 ετών κόρη του Παναγιώτα διαγνώστηκε με κακοήθεια στον εγκέφαλο κι έχει ήδη υποβληθεί σε δύο χειρουργεία, ενώ ξεκίνησε και χημειοθεραπείες στην παιδοογκολογική κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Διαπιστώσαμε ότι ο σύλλογος “Λάμψη” είναι ένας από αυτούς που βοηθούν τους γονείς και τα παιδάκια που δίνουν τη δική τους μάχη. Το επόμενο βήμα για τη διοργάνωση της εκδήλωσης ήταν για εμάς πρόκληση, αλλά και μονόδρομος», σημειώνει.

Παρά το γεγονός ότι τόσο η εταιρεία του Νίκου Βογιατζή όσο και οι υπόλοιποι που έχουν αντίστοιχες εταιρείες στο χώρο, έχουν διοργανώσει χιλιάδες εκδηλώσεις, αυτή τη φορά τα συναισθήματα κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας είναι διαφορετικά, γιατί -όπως εξηγεί- ο σκοπός είναι ιερός και στο μυαλό όλων κυριαρχεί το χαμόγελο της μικρής Παναγιώτας και των υπολοίπων παιδιών που παλεύουν με τον καρκίνο. «Δεν πιστεύαμε όταν ξεκινήσαμε, πόσοι άνθρωποι θα συμμετείχαν. Ανταποκρίθηκαν φίλοι, παλιοί συμμαθητές, γνωστοί, ακόμη και …ανταγωνιστές και ο κύκλος του καθενός έγινε ένα κομμάτι στην αλυσίδα μας. Κάθε μέρα που περνάει όλο και μεγαλώνει η δεξαμενή των ανθρώπων που συνδράμουν», σημειώνει.

Συμμετοχές με προσκλήσεις και από τον καναπέ

Λόγω των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία, στη φιλανθρωπική εκδήλωση θα υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός προσκλήσεων αλλά όπως λέει ο κ. Βογιατζής, θα έχουν και τη δυνατότητα να βοηθήσουν και να δώσουν το «παρών» όσοι το επιθυμούν, έστω και χωρίς φυσική παρουσία, μέσω της έξυπνης …εφαρμογής τους.

«Οι προσκλήσεις για συμμετοχή από τον καναπέ, θα είναι πιο οικονομικές και οι άνθρωποι που δεν θα έρθουν θα τις προμηθευτούν και θα μπορούν να συνδεθούν ζωντανά με την εκδήλωση, μέσω της εφαρμογής που έχουμε δημιουργήσει. Θα συμμετέχουν επίσης στις κληρώσεις με τα συμβολικά δώρα, ενώ το μόνο που δυστυχώς δεν μπορούν να απολαύσουν, είναι το φαγητό που θα προσφέρουμε στους διά ζώσης συμμετέχοντες» εξηγεί ο κ. Βογιατζής. Όπως λέει χαρακτηριστικά, βρήκαν ανοιχτές όλες τις πόρτες που χτύπησαν, όλοι προσέφεραν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους, ενώ δεν δέχτηκαν ούτε …μισό «όχι» στο κομμάτι των χορηγιών.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του συλλόγου «Λάμψη» Δημήτρης Σανδάλης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εξέφρασε τις ευχαριστίες του σε όλους όσοι συνέβαλαν στην οργάνωση της εκδήλωσης, με στόχο την ενίσχυση των εσόδων του συλλόγου που στηρίζεται αποκλειστικά στις δωρεές ιδιωτών, αλλά και την ευαισθητοποίηση όσο το δυνατόν μεγαλύτερης μερίδας πολιτών σε σχέση με τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας.

«Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες δυναμώνουν το έργο της Λάμψης, που δεν είναι άλλο από την καλύτερη δυνατή ιατρική, κοινωνική, οικονομική και ψυχολογική περίθαλψη των παιδιών που νοσούν από νεοπλασματικές ασθένειες και των οικογενειών τους. Το σύνθημα της Λάμψης είναι: “Ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας… μπορεί να ιαθεί”. Ας ενώσουμε, λοιπόν, όλοι τις δυνάμεις μας, για να φτάσει το μήνυμα μας όσο πιο μακριά γίνεται», αναφέρει ο κ. Σανδάλης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 22 Δεκεμβρίου, στο Bloom Venue, στις 21.00.

Πηγή: amna.gr