ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» ΚΥΡΙΟΣ ΔΩΡΗΤΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ ΣΤΟ ΑΧΕΠΑ

Εγκαινιάστηκε η νέα μονάδα ειδικών λοιμώξεων στο ΑΧΕΠΑ, με κύριο δωρητή το Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Αναγγέννηση
Εγκαινιάστηκε το πρωί της Παρασκευής από τον υπουργό Υγείας, κ. Αθανάσιο Πλεύρη και την Αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, κα. Ασημίνα Γκάγκα η Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων της Α’ Παθολογικής Κλινικής του ΑΧΕΠΑ.
Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν παρουσία του γενικού γραμματέα του υπουργείου Γιάννη Κωτσιόπουλου, του υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), Σταύρου Καλαφάτη, του δήμαρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα και στελεχών των υγειονομικών αρχών και του νοσοκομείου.

Πρόκειται για πτέρυγα με θαλάμους αρνητικής πίεσης δυναμικής 8 κλινών, απομόνωσης ασθενών που πάσχουν από λοιμώδη νοσήματα, κατασκευασμένοι με τέτοιο τρόπο ώστε να παρεμποδίζεται η μετάδοση αερογενώς μεταδιδόμενων ασθενειών, όπως ο SARS-CoV-2, με σκοπό την αμοιβαία προστασία, τόσο των ασθενών όσο και του υγειονομικού προσωπικού.

Στους θαλάμους εξασφαλίζεται αδιάλειπτη συνθήκη αρνητικής πίεσης μέσω του συστήματος κλιματισμού /εξαερισμού, αποτρέποντας πιθανή επιμόλυνση των υπόλοιπων χώρων της μονάδας.
Η Μονάδα ολοκληρώθηκε μέσα σε τρεις μήνες, αποκλειστικά με δωρεές ιδιωτών με την Αναγέννηση Α.Ε. το Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Θεσσαλονίκης να αποτελεί τον κύριο δωρητή.

Πηγή: voria.gr