Θεσσαλονίκη: Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και συλλογή τροφίμων και ρούχων για οικογένειες με οικονομικά προβλήματα

Εορταστικά πακέτα, γεύματα αγάπης και χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις οργανώνονται από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, μιας και πλησιάζουν οι γιορτές, για άτομα και οικογένειες με οικονομικά προβλήματα 

Με σακούλες γεμάτες τρόφιμα, εορταστικά πακέτα και με γεύματα αγάπης, ο Δήμος Θεσσαλονίκης ετοιμάζεται να στηρίξει και φέτος οικογένειες ή μόνα άτομα, καθώς και αστέγους, που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και αδυνατούν να στρώσουν το χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Παράλληλα, θα επαναληφθούν με όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον περιορισμό του κορονοϊού, τα τρία γεύματα αγάπης για τις ημέρες των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων.

Ωστόσο, όπως συνέβη και πέρσι, εξαιτίας των συνθηκών της πανδημίας, οι συμμετέχοντες δεν θα μπορούν να καθίσουν όλοι μαζί στο ίδιο εορταστικό τραπέζι, αλλά θα πάρουν τα γεύματα take away τις παραμονές των τριών γιορτών από το χώρο της ΔΕΘ.

Επίσης, την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου, στις 12:00 το μεσημέρι, στο αίθριο του δημαρχιακού μεγάρου θα πραγματοποιηθεί χριστουγεννιάτικη εκδήλωση από το Σωματείο Φίλων του Ιστορικού Κέντρου της Θεσσαλονίκης, με σκοπό τη συγκέντρωση τροφίμων που θα διατεθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου.

Στην Καλαμαριά, η δημοτική αρχή προσκαλεί τους πολίτες να προσφέρουν τρόφιμα, φάρμακα αλλά και καινούργια παιδικά παιχνίδια, τα οποία θα διανεμηθούν μέσω των Κοινωνικών Δομών σε οικογένειες και μεμονωμένα άτομα με σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Το ραντεβού με τους δημότες που θέλουν να προσφέρουν τις Άγιες Μέρες των Χριστουγέννων έχει κλειστεί από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης, Δημόσιας Υγείας και Ισότητας των δύο φύλων για το τριήμερο Πέμπτη 16/12, Παρασκευή 17/12 και το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου, ώρες 10:00-14:00 και 18:00-20:30, στην Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού Καλαμαριάς.

Έκκληση προς όλους τους πολίτες στον Εύοσμο να προσφέρουν ό,τι μπορούν

Να προσφέρουν περίσσευμα από την αγάπη τους και από το υστέρημα τους τρόφιμα, είδη υγιεινής, φάρμακα, παιχνίδια και βιβλία καλεί τους επιχειρηματίες, τους συλλόγους, τους φορείς, τις ενώσεις, τα σωματεία, τα σχολεία και όλους τους πολίτες και ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου.

Η συγκέντρωση των αγαθών ξεκίνησε από σήμερα Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου και θα συνεχιστεί έως τις 8 Ιανουαρίου2022 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου (Μ.Αλεξάνδρου 57, τις καθημερινές 8:00–20:00 και το Σαββατοκύριακο 11:00 – 13:00 και 17:00 – 19:00) και στο πρώην δημαρχείο Κορδελιού (Εθνικής Αντιστάσεως 42, ώρες: 8:00–15:00).

Τέλος, τη Θέρμη θα πραγματοποιηθεί φιλανθρωπικός αγώνας που διοργανώνει το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου, στο δημοτικό γήπεδο Καρδίας. Το παιχνίδι θα είναι μεταξύ των παιδικών ακαδημιών του Α.Ο. Καρδιάς και της Αναγέννησης Ν. Ρυσίου και θα προσφερθούν από τους θεατές παιχνίδια, βιβλία, σοκολάτες και διάφορα συσκευασμένα γλυκίσματα για τους μικρούς φίλους που φροντίζει το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Θέρμης.

Πηγή: lawandorder.gr