Ωρωπός: Δήμαρχος ντύθηκε Άγιος Βασίλης για καλό σκοπό

Ο Δήμαρχος Ωρωπού αποφάσισε να αφήσει τον θεσμικό του ρόλο και να αναλάβει να μοιράσει ντυμένος Άγιος Βασίλης, δώρα στα παιδιά του Ειδικού Σχολείου Ωρωπού.

Μία ευχάριστη έκπληξη περίμενε τα παιδιά και το εκπαιδευτικό προσωπικό του Ειδικού Γυμνασίου-Λυκείου Ωρωπού (ΕΝΕΕΓΥΛ)και του Ειδικού Νηπιαγωγείου Ωρωπού. 

Με πρωτοβουλία του προέδρου της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Παναγιώτη Κιούση και την υποστήριξη των μελών της επιτροπής και του τοπικού συμβούλου Καλάμου Δημήτρη Μίχα, ο Άγιος Βασίλης έκανε την εμφάνιση του με μία σακούλα δώρα και μοίρασε χαμόγελα και αγάπη στα παιδιά.

Το «καμπανάκι» του Άγιου Βασίλη χτύπησε στις καρδιές των παιδιών που δεν χόρταιναν να βλέπουν τον θρυλικό επισκέπτη των ονείρων τους…

Ακόμα και οι εκπαιδευτικοί αιφνιδιάστηκαν διπλά όχι μόνο επειδή επισκέφθηκε το σχολείο τους ο Άγιος Βασίλης αλλά επειδή πίσω από την γενειάδα και τα χαρακτηριστικά γυαλιά αναγνώρισαν τα μάτια του πρώτου πολίτη του Δήμου Ωρωπού!

Ο Δήμαρχος Γιώργος Γιασημάκης, όταν ενημερώθηκε για την επίσκεψη αγάπης στα παιδιά του ΕΝΕΕΓΥΛ ενόψει Χριστουγέννων και ταυτόχρονα του προτάθηκε να αναλάβει συγκεκριμένο ρόλο, δέχθηκε χωρίς δεύτερη σκέψη!

«Θα το κάνω, για αυτά τα παιδιά θα γίνω και εγώ παιδί…» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Ωρωπού στέλνοντας ένα δυνατό κοινωνικό μήνυμα. Αυτά τα παιδιά αξίζουν μεγαλύτερη αγάπη και φροντίδα και το χαμόγελο στα πρόσωπα τους είναι πολύ σημαντικό. Είμαστε δίπλα τους γιατί αποτελούν ισότιμα μέλη της κοινωνίας μας» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μακάρι ο Δήμαρχος Ωρωπού και όλοι οι Δήμαρχοι της χώρας να καταφέρουν να δημιουργήσουν τις ενδεδειγμένες εκπαιδευτικές υποδομές για τα παιδιά των ειδικών σχολείων. Καλό θα ήταν επίσης, να έβρισκαν τρόπους η κοινωνικοποίηση των παιδιών και η συμμετοχή τους στις δραστηριότητες της κοινωνίας να είναι μια συνεχής διαδικασία με έντονη αναπτυξιακή πορεία.  Αποτελεί καθήκον των θεσμών να βρίσκονται κοντά τους προσπαθώντας να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες τους  όταν ολοκληρώσουν τα μαθητικά τους χρόνια.

Πηγή: in.gr