Τρεις Παιδικές Χαρές για παιδιά με ειδικές ανάγκες κατασκεύασαν τα ΕΛΠΕ

Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, ο μεγαλύτερος ενεργειακός Όμιλος στην Ελλάδα δείχνει, έμπρακτα, την πιο ανθρώπινη, ζεστή πλευρά του, μοιράζοντας χαμόγελα στα παιδιά με ειδικές ανάγκες. Σε μια κοινωνία που ακόμα και η πιο απλή καθημερινή δραστηριότητα εκτός σπιτιού για ένα άτομο ΑΜΕΑ μοιάζει με γρίφο προς επίλυση, ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ αποδεικνύει πως η κοινωνική αλληλεγγύη και η εταιρική υπευθυνότητα μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο προς το καλύτερο και στο πλαίσιο αυτό, προσφέρει στα παιδιά ΑΜΕΑ τρεις ασφαλείς, υπερσύγχρονους χώρους για να παίζουν, να ανακαλύπτουν και να κοινωνικοποιούνται ελεύθερα!

treis-paidikes-chares-gia-paidia-me-eidikes-anagkes-kataskeyasan-ta-elpe0
Από αριστερά, Νίκος Μελετίου Δήμαρχος Ασπροπύργου, Ιωάννης Παπαθανασίου Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου ΕΛΠΕ και Γιώργος Καπελλάκης Πρόεδρος Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής.

Πριν από λίγες ημέρες, ο Όμιλος ΕΛΠΕ παρέδωσε από μία πλήρως εξοπλισμένη παιδική χαρά στους Δήμους Ασπροπύργου, Ελευσίνας και Αμπελοκήπων – Μενεμένης, προσβάσιμες από όλα τα παιδιά, ΑΜΕΑ και μη! Μετά από προσεκτική μελέτη και έξυπνο σχεδιασμό, πάντα με βασικό μέλημα την προσβασιμότητα και την ασφαλή χρήση τους, κυρίως από παιδιά με ειδικές ανάγκες, οι τρεις παιδικές χαρές έχουν πλέον ολοκληρωθεί και, είναι ανοιχτές στο κοινό! Μάλιστα, αξιοποιούν Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας που μειώνουν σημαντικά το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα. Γιατί τα παιδιά και το περιβάλλον είναι, κυριολεκτικά, το παρόν και το μέλλον μας.

treis-paidikes-chares-gia-paidia-me-eidikes-anagkes-kataskeyasan-ta-elpe2
Από αριστερά, Κατσαρός Ανδρέας Αθλητής Κολύμβησης & Ταμίας Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Σωτήρης Αναστασιάδης Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων Ομίλου ΕΛΠΕ και Κυρίζογλου Λάζαρος, Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένη.

Οι τρεις νέες παιδικές χαρές σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν με τα πιο αυστηρά κριτήρια και προδιαγραφές ώστε να εγγυώνται την ασφάλεια όλων των παιδιών, ενώ στο σύνολό τους έχουν λάβει πιστοποίηση συμμόρφωσης με τα ισχύοντα πρότυπα. Οι νέοι αυτοί χώροι έχουν ως σκοπό να προάγουν το δημιουργικό και βιωματικό παιχνίδι, με έμφαση στην πλήρη προσβασιμότητα στα παιδιά με ειδικές ανάγκες. Γεμάτες από χώρους διάδρασης και κοινά παιχνίδια για όλα τα παιδιά, οι νέες παιδικές χαρές λειτουργούν προάγοντας τον απόλυτο σεβασμό στη διαφορετικότητα και την αναπηρία και επιδρώντας θετικά στην ευαίσθητη παιδική ηλικία. Παράλληλα, κατά τη δημιουργία τους αξιοποιήθηκαν τεχνολογίες Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, όπως τα ηλιακά φωτιστικά που εκμηδενίζουν το κόστος λειτουργίας για τους Δήμους. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί λειτουργούν ως μια μόνιμη υπενθύμιση της ανάγκης για εξοικονόμηση ενέργειας και δράσης απέναντι στην κλιματική αλλαγή. Επιπλέον, οι παρεμβάσεις που έγιναν, αναβαθμίζουν τις περιοχές και γίνονται σύγχρονοι χώροι φιλοξενίας και συμπεριληπτικότητας για παιδιά και γονείς.

treis-paidikes-chares-gia-paidia-me-eidikes-anagkes-kataskeyasan-ta-elpe4
Ο Δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου (αριστερά) και δίπλα του ο Διευθυντής Διυλιστηρίου Ελευσίνας Στέλιος Κυριάκου.

Ο Όμιλος ΕΛΠΕ συμβάλει, διαχρονικά, στη βελτίωση των υποδομών στις τοπικές κοινωνίες στο πλαίσιο της βιώσιμης στρατηγικής του. Το συγκεκριμένο έργο, δε, εντάσσεται στις φετινές δράσεις που έχει δρομολογήσει με αφορμή τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Συμβολικά, οι προσβάσιμες παιδικές χαρές αποτελούν μία πύλη προς το μέλλον – προς μία σύγχρονη Ελλάδα που πηγαίνει μπροστά, με αξίες όπως ο σεβασμός, η αποδοχή και η ανάγκη για εξέλιξη που συμπεριλαμβάνει όλους τους πολίτες, χωρίς ανισότητες και αποκλεισμούς. Μπορείτε να τις επισκεφτείτε στις ακόλουθες διευθύνσεις:

treis-paidikes-chares-gia-paidia-me-eidikes-anagkes-kataskeyasan-ta-elpe6
Πλήρως προσβάσιμη Παιδική Χαρά Ασπρόπυργου με στοιχεία ΑΠΕ, για παιδιά με ειδικές ανάγκες.
  • Η Παιδική Χαρά Δήμου Ασπροπύργου βρίσκεται στην οδό 28ης Οκτωβρίου 47 και περιλαμβάνει 7 νέα όργανα για παιδιά με ειδικές ανάγκες, καθώς και τον συνοδευτικό εξοπλισμό. 
treis-paidikes-chares-gia-paidia-me-eidikes-anagkes-kataskeyasan-ta-elpe8
Πλήρως προσβάσιμη Παιδική Χαρά Ελευσίνας με στοιχεία ΑΠΕ, για παιδιά με ειδικές ανάγκες.
  • Η Παιδική Χαρά Δήμου Ελευσίνας βρίσκεται στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου 108 και διαθέτει 6 σύγχρονα όργανα για παιδιά με ειδικές ανάγκες και όλο το συνοδευτικό εξοπλισμό.
treis-paidikes-chares-gia-paidia-me-eidikes-anagkes-kataskeyasan-ta-elpe10
Πλήρως προσβάσιμη Παιδική Χαρά Θεσσαλονίκης με στοιχεία ΑΠΕ, για παιδιά με ειδικές ανάγκες.
  • Η Παιδική Χαρά Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Δαβάκη και Ελευθερίου Βενιζέλου, διαθέτει 5 σύγχρονα όργανα για παιδιά με ειδικές ανάγκες και όλο τον συνοδευτικό εξοπλισμό. 

Μέσα από αυτή του την πρωτοβουλία ο Όμιλος ΕΛΠΕ συμβάλλει στη δημιουργία ενός κόσμου με σεβασμό, φροντίδα και αποδοχή για τους ΑΜΕΑ συνανθρώπους μας. Ενός κόσμου πιο «πράσινου» και πιο ελπιδοφόρου από ποτέ.

Πηγή: kathimerini.gr