Ο Timothée Chalamet σχεδίασε ένα hoοdie για καλό σκοπό

Στηρίζει τα δικαιώματα γυναικών και παιδιών.

Ταλαντούχος, γοητευτικός και φιλάνθρωπος. Φαίνεται πως ο Timothée Chalamet τα έχει όλα. Αφού τελείωσε με την προώθηση της νέας του ταινίας, ο νεαρός ηθοποιός καταπιάστηκε με κάτι ακόμα πιο όμορφο και δημιουργικό. Συμμετείχε στον σχεδιασμό ενός hoοdie, αφιερωμένο στις γυναίκες του Αφγανιστάν. Ο 26χρονος ηθοποιός, που πριν λίγες ημέρες γιόρτασε τα γενέθλιά του, συνεργάστηκε με τον Γάλλο σχεδιαστή μόδας, Haider Ackermann, με στόχο να στηρίξουν τα δικαιώματα των γυναικών στο Αφγανιστάν.

Οι δυο τους έκαναν τη σχετική ανακοίνωση μέσω του Instagram, υπογράφοντας τις αναρτήσεις τους με δύο λέξεις: «Ειρήνη και αγάπη».

«Εδώ και μερικά χρόνια ο Haider και εγώ θέλουμε να φτιάξουμε κάτι. Τον Αύγουστο, τρομοκρατηθήκαμε όταν μάθαμε για τη συνεχιζόμενη ανθρωπιστική κρίση στο Αφγανιστάν και αποφασίσαμε να σχεδιάσουμε ένα hoodie όπου το 100% των εσόδων θα πάει στο Αφγανιστάν Libre: μια οργάνωση αρωγής, που αγωνίζεται για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των γυναικών και των παιδιών. Καθώς αυτές οι φρικαλεότητες συνεχίζουν να εξαπλώνονται, θα πρέπει να ενισχύσουμε τις φωνές αυτών των σιωπηλών στρατιωτών», έγραψε ο ηθοποιός στο Instagram.

Στο hoodie που διανέμεται κάτω από τα συνδυασμένα αρχικά του ζευγαριού, “HATC”, χαρακτηρίζει το πρόσωπο μιας νεαρής Αφγανής γυναίκας που αναδύεται από ένα μπλε μοτίβο χρωμάτων, με τις φράσεις «σιωπηλός στρατιώτης» και «ένα κοινό νήμα» κεντημένες στο στήθος. Το λογότυπο της Afghanistan Libre, της γαλλικής ΜΚΟ που ιδρύθηκε το 1996 από την Chékéba Hachemi και την οποία στηρίζουν οι δύο φίλοι με το hoodie, είναι τυπωμένο στο μανίκι.

Πηγή: marieclaire.gr