Ιατρική Βιβλιοθήκη ΑΧΕΠΑ: Γενικό Νοσοκομείο Ευαγγελισμός

Η ΑΧΕΠΑ, η μεγαλύτερη Ελληνική οργάνωση αφιερωμένη στη φιλανθρωπία και στην εκπαίδευση, σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Ευαγγελισμός στην Αθήνα, στοχεύει να ιδρύσει την πρώτη σύγχρονη ιατρική βιβλιοθήκη.

Ο σκοπός της Ιατρικής Βιβλιοθήκης ΑΧΕΠΑ είναι η δημιουργία ενός κέντρου Ιατρικής Γνώσεως τελευταίας τεχνολογίας. Με την ίδρυση ενός ελκυστικού και φιλόξενου χώρου άτομα του ιατρικού κλάδου (ιατροί, νοσηλευτές, επαγγελματίες υγείας, φοιτητές) θα έχουν πρόσβαση σε πλήρως ενημερωμένες υπηρεσίες και μελέτες σχετικές με τον τομέα αυτό. Η Ιατρική Βιβλιοθήκη ΑΧΕΠΑ θα λειτουργήσει ως ένας κόμβος γνώσης και ανταλλαγής πληροφόρησης με στόχο τη καλύτερη προσφορά υπηρεσιών υγείας.

Σε μία εποχή οικονομικών δυσχερειών και δυσκολιών, ένας δυνατός φορέας ενημέρωσης, όπως μία ιατρική βιβλιοθήκη, θα παρέχει στους χρήστες σύγχρονη τεχνολογία και πληροφόρηση και θα αναπτύξει τις ηγετικές και δημιουργικές τους ικανότητες.

Ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα στα πρότυπα μίας σύγχρονης και καινοτόμος βιβλιοθήκης, στεγαζόμενο μέσα σε ένα από τα καλύτερα γενικά νοσοκομείο θα είναι μακράν ο πιο σωστός και ολοκληρωμένος τρόπος υποστήριξης της ιατρικής έρευνας, της παραγωγής γνώσης και της προώθησης της ιατρικής επιστήμης.

Ο στόχος της ΑΧΕΠΑ είναι η δημιουργία ενός κέντρου γνώσης, στο ισόγειο του νεόκτιστου κτιρίου στο ΓΝΑ Ευαγγελισμός με συνολική έκταση 250τμ. Το νέο κτήριο επίσης προσφέρει αίθουσα συνεδρίων.

Ζητάνε την προσφορά σας για: 

  1. Την υποστήριξη της συνεχούς μάθησης σε συνδυασμό με μία υποδομή με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας ώστε να προσφέρεται γνώση με ποιοτικά κριτήρια.
  2. Ενίσχυση της ιατρικής κοινότητας μέσω της προώθησης και ανάπτυξης του εκπαιδευτικού δικτύου.
  3. Να επιτραπεί στην τοπική κοινωνία σε όλες τις ηλικίες η γνωριμία και αλληλεπίδραση με την επιστήμη της ιατρικής.
  4. Την προώθηση παγκοσμίως της Ελληνικής Ιατρικής Έρευνας: Να δίνεται η δυνατότητα στους ερευνητές να έχουν πρόσβαση σε μία απέραντη πηγή γνώσης.
  5. Δημιουργία ενός κατάλληλου χώρου για συνάντηση, μελέτη και ενός μέρους δικτύωσης και επιμόρφωσης.

Δείτε περισσότερα εδώ: