Η πρώτη Chevrolet Corvette Z06 θα δημοπρατηθεί για καλό σκοπό

Τον περασμένο Οκτώβριο, η Chevrolet παρουσίασε την πολυαναμενόμενη νέα Corvette Z06, με τον οίκο Barrett-Jackson να βγάζει στο σφυρί στις 29 του μήνα το πρώτο αυτοκίνητο που θα βγει από την γραμμή παραγωγής, όταν ξεκινήσει η συναρμολόγηση του μοντέλου.

Τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν από την πώληση της συγκεκριμένης Corvette Z06 θα διατεθούν στην Operation Homefront, μια φιλανθρωπική οργάνωση που βοηθά τις οικογένειες στρατιωτικών.

Ο μεγαλύτερος πλειοδότης θα έχει την ευκαιρία να παραμετροποιήσει το αυτοκίνητο σύμφωνα με το γούστο του, με την τιμή της 1ης Corvette Z06 να αναμένεται ότι θα ξεπεράσει τα 3 εκατομμύρια δολάρια. Να θυμίσω ότι μηχανικά φορά τον ατμοσφαιρικό V8 LT6 5,5-λίτρων Flat-Plane Crank κινητήρα, ο οποίος είναι τοποθετημένος στο κέντρο και αποδίδει 670 άλογα στις 8.400 σ.α.λ και 623 Nm ροπής στις 6.300 σ.α.λ.

Ο κινητήρας, που προέρχεται από την αγωνιστική Corvette C8.R έχει όριο περιστροφής τις 8.600 σ.α.λ και είναι κατασκευασμένος εξ ολοκλήρου από αλουμίνιο, έχει σφυρήλατα αλουμινένια πιστόνια και σφυρήλατες μπιέλες από τιτάνιο.

Πηγή: autoblog.gr