«Η Μεγάλη Εικόνα»: Εθελοντική δράση για σχολεία και παιδικούς σταθμούς

Παιδαγωγικές δράσεις σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς από έμπειρους εκπαιδευτικούς θα πραγματοποιηθούν στο Ηράκλειο από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Μάιο.

Σκοπός της εθελοντικής δράσης «Η Μεγάλη Εικόνα» είναι να ευαισθητοποιήσει την κοινότητα για τη σημασία της παιδικής ηλικίας στην εξέλιξη ενός
ανθρώπου, να μεταδώσει στο κοινό την γνώση για τις βαθύτερες αιτίες που μπορούν να εξηγήσουν μία δύσκολη συμπεριφορά, να εξοπλίσει το κοινό με εργαλεία και να καλλιεργήσει την φαντασία ώστε να παρατηρεί και να ακούει πιο προσεκτικά, πέρα από το «φαίνεσθαι».

Παιδαγωγικές δράσεις σε σχολεία από έμπειρους εκπαιδευτικούς

  • Δράσεις για παιδιά: Ψυχοπαιδαγωγικές δράσεις για τις αισθήσεις, την έκφραση του συναισθήματος, της διαχείρισης προβλημάτων, της θετικής επικοινωνίας, κ.α.
  • Ονόματα εκπαιδευτικών: Αθηνά Χρονιάρη, Μαρία Περιστέρη, Σταυρούλα Χριστοδουλοπούλου, Ευαγγελία Ορφανουδάκη, Μαρία Μανιδάκη, Μαρία Μεραμβελιωτάκη, Μαρία Μοζάκη, Ειρήνη Τριγώνη, Κυριάκος Κουτουλάκης, Πέτρος Σαββαίδης, Φωτεινή Σώσιου, κ.α.
  • Σχολεία που συμμετέχουν: Παγκρήτιο, Play & Learn, Δημιουργία, Κέντρο Ένταξης Μεταναστών. 21 ο Νηπιαγωγείο, 3 ο Νηπιαγωγείο, ΚΔΑΠ Μινιατούρες, Ευρωπαϊκό, 42o Νηπιαγωγείο, Παιδικά Χωριά SOS, κ.α.

Ομιλίες /σεμινάρια από αξιόλογους επαγγελματίες ψυχικής υγείας

  • Θέματα: ψυχική ανθεκτικότητα, διαχείριση προβλημάτων, θετική επικοινωνία, στερεότυπα, κ.α.

Η ολοκλήρωση της δράσης θα γίνει με έκθεση των γλυπτών της σκιάς του διεθνούς φήμης εικαστικού Τριαντάφυλλου Βαϊτση.Ο Τριαντάφυλλος Βαΐτσης σπούδασε μηχανικός περιβάλλοντος στη
Πολυτεχνική σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Το 2013 αποφάσισε να εγκαταλείψει το αντικείμενο του μηχανικού περιβάλλοντος. Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας. Κατοικεί στην Ξάνθη από το 1994, ενώ το 2014 δημιούργησε το «Σπίτι της Σκιάς – The House of Shadow» (εργαστήρι – μουσείο).

Για συμμετοχή στις online ομιλίες μπορείτε να δηλώσετε στο εξής σύνδεσμο: https://bit.ly/omiliesgiapaidia

Ονόματα επαγγελματιών ψυχικής υγείας: Ιωάννα Φιοράκη, Ελένη Καρακωνσταντάκη, Μαρία Βάμβουκα, Μιρέλλα Παπαιωσήφ, Εύα Δερμάτη, Γιάννης Ραμπαλάκος, Διονύσης Μπουγάς, Παιδικά Χωριά SOS κ.α..

Πηγή: efsyn.gr