Λίγες ημέρες έμειναν για την υποβολή αιτήσεων στα προγράμματα Διεθνών Ανταλλαγών για Μαθητές από την AFS Greece, με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ)

Στο πλαίσιο του Global Citizen Scholarship Program που υλοποιείται με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), συνεχίζουν, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, οι ευκαιρίες υποτροφιών σε Έλληνες μαθητές Λυκείου για να συμμετάσχουν σε προγράμματα διεθνών ανταλλαγών στο εξωτερικό, από την AFS Intercultural Programs. 

Η πλατφόρμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 31 Ιανουαρίου 2022, για τα εκπαιδευτικά προγράμματα του ακαδημαϊκού έτους 2022-2023, τα οποία απευθύνονται σε συμμετέχοντες που είναι γεννημένοι μεταξύ 1-1-2004 και 31-12-2007.

Με τη δωρεά του ΙΣΝ, η AFS Greece προσφέρει 11 πλήρεις υποτροφίες, που ξεκινούν το φθινόπωρο του 2022, σε Έλληνες και Ελληνοκύπριους μαθητές, για σπουδές στην Αργεντινή, το Βέλγιο, τον Καναδά, τη Δανία, την Ιταλία, την Ιαπωνία, τις Φιλιππίνες, τη Σερβία, τη Σουηδία, την Τυνησία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Παράλληλα, προσφέρονται και μερικές υποτροφίες για σπουδές στην Τσεχία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ολλανδία, την Ισπανία και την Ελβετία. Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν την ακαδημαϊκή χρονιά στη χώρα υποδοχής τους, φιλοξενούμενοι από μια τοπική οικογένεια. Η AFS Greece είναι υπεύθυνη τόσο για την επιλογή των συμμετεχόντων, όσο και για την επιλογή των σχολείων και οικογενειών υποδοχής στις εκάστοτε χώρες.

Τον προηγούμενο χρόνο, το πρόγραμμα Global Citizen Scholarship Program έλαβε σχεδόν 450 αιτήσεις, από περισσότερες από 80 κοινότητες στην Ελλάδα και την Κύπρο, για 13 διαθέσιμες υποτροφίες, αριθμός κατά 50% αυξημένος σε σχέση με το πρώτο έτος υλοποίησης του προγράμματος.

Για να υποβάλετε αίτηση, επισκεφθείτε την ειδική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων.

Πηγή: pna.gr