Ανοίγει ο δρόμος για την προσβασιμότητα του ελληνικού τουρισμού σε άτομα με αναπηρία

H διασφάλιση της πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία και μειωμένη κινητικότητα σε όλη την τουριστική αλυσίδα, θα ορίζεται στο εξής σε πρωτόκολλο. 

H διασφάλιση της πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία και μειωμένη κινητικότητα σε όλη την τουριστική αλυσίδα, αλλά και η ανάπτυξη συνεργειών, θα ορίζεται σε πρωτόκολλο συνεργασίας που θα υπογραφεί ανάμεσα στην Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία και το Υπουργείο Τουρισμού.

Αυτή η απόφαση πάρθηκε κατά τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη του υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια και του Προέδρου της Συνομοσπονδίας Ιωάννη Βαρδακαστάνη.

Ο κ. Κικίλιας χαρακτήρισε κορυφαία προτεραιότητα της Κυβέρνησης τη διαμόρφωση εθνικής στρατηγικής για τον Προσβάσιμο Τουρισμό, με κεντρικό στόχο να γίνει η Ελλάδα προσβάσιμη σε όλους τους επισκέπτες της, τονίζοντας ότι οι πολιτικές προσβάσιμου τουρισμού θα αναβαθμίσουν το τουριστικό μας προϊόν και θα επιμηκύνουν την τουριστική περίοδο στη χώρα.

Όπως συμφωνήθηκε, στο πρωτόκολλο θα δοθεί έμφαση στην ολοκληρωμένη ενημέρωση για την προσβασιμότητα, στην ενσωμάτωση σχετικής εκπαιδευτικής ενότητας στις τουριστικές σχολές όλων των βαθμίδων και στην ανάπτυξη προγραμμάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης ατόμων με αναπηρία σε τουριστικά επαγγέλματα και την υποστήριξη της απασχόλησής τους στην αγορά εργασίας.

Τέλος, αποφασίστηκε η συνδιοργάνωση διεθνούς forum για τον Προσβάσιμο Τουρισμό που θα πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε διαφορετική περιοχή της χώρας.

Πηγή: neolaia.gr