Τα «Παιδιά της Ακρόπολης» στον Υφυπουργό Παιδείας.

Ο Υφυπουργός Παιδείας κύριος Άγγελος Συρίγος δέχθηκε στο γραφείο του, στις 21 Ιανουαρίου 2022, τα ‘’παιδιά’’ του Δημοτικού Σχολείου της Ακρόπολης (70ου Αθηνών φωτ.), Αθηνά Ιατρίδη, Νεφέλη Τζεβελέκη, Χαρά Τζόλα, Χρήστο Τσάκο και Σπύρο Φύκια. 
Τα ‘’παιδιά’’, φοιτήτριες και φοιτητές πλέον, του προσέφεραν  πολύγλωσσο Λεύκωμα με 82 ζωγραφιές, που δημιούργησαν πριν χρόνια στο Σχολείο τους με τίτλο «Τα Γλυπτά μας έχουν Πατρίδα» και  θέμα την Επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα πίσω στο φως που τα γέννησε. 
Παράλληλα του παρουσίασαν, δίλεπτο Βίντεο των «Παιδιών της Ακρόπολης», που είναι  διαθέσιμο στο διαδίκτυο, με το ίδιο θέμα και τίτλο «Πάρε θέση, να πάρουν τη θέση τους». 
Ο κ. Υφυπουργός θαύμασε το ενδιαφέρον και τη δράση που έχουν δείξει τα παιδιά για την επιστροφή των Γλυπτών. Πρότεινε διάφορες ιδέες για την ανανέωση και εξέλιξή της, όπως αυτή του διαγωνισμού ζωγραφικής των σημερινών μικρών παιδιών του Σχολείου με το ίδιο θέμα και κριτές τα «παιδιά» που, πρώτα, ζωγράφισαν στο Λεύκωμα πριν από 10 χρόνια. 
«Αυτές οι δράσεις μας υπενθυμίζουν πως είμαστε μέρος ενός συνόλου, και διαμορφώνουν την πολιτισμική μας ταυτότητα», είναι κάποια από τα λόγια που συγκράτησαν τα παιδιά, μέσα από την φιλική ατμόσφαιρα και την κουβέντα που κράτησε αρκετή ώρα, καθώς ο κ. Συρίγος, εξίσου παλιός μαθητής του ίδιου Σχολείου ενθουσιάστηκε με αυτό το κοινό, μοιράστηκε μαζί τους ιστορίες και τους υποσχέθηκε μία συνέντευξη στους χώρους του σχολείου.  
Η επίσκεψη ήταν μια πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Ακροκύτταρο – Κύτταρο Πολιτισμού. Τα παιδιά συνόδευσε ο κ. Σπύρος Τζεβελέκης μέλος του Συλλόγου.

Απολαύστε το Λεύκωμα: https://www.acropoliskids.gr/el/album 
και το Βίντεο: https://www.acropoliskids.gr/el/node/193 
Ψηφίστε και διαδώστε το αίτημα επανένωσης των γλυπτών: https://www.acropoliskids.gr/el/sign